Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

REVOLTĂTOR! Zeci de bolnavi batjocoriți de Comisia pentru Handicap. Mărturiile sătmărenilor!

Cazul sătmărencei paralizate care este obligată să se prezinte la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a stârnit reacții în lanț din partea sătmărenilor. Zeci de oameni susțin că au fost umiliți de sistem și au povestit cum s-au lovit și ei de nepăsarea, indiferența și lipsa de profesionalism a unor angajați plantați într-o instituție putredă.

Mărturiile sătmărenilor sunt de-a dreptul revoltătoare. Oamenii au pus tunurile pe cei de la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap și au adus la lumină câteva cazuri ce arată o realitate înfiorătoare.

,,La fel a fost și în cazul mamei mele…Odihnească-se în pace! Săraca, nu se mai putea mișca și cei de la comisie ziceau că trebuie personal să vină la cabinet…este ambulanță…este targă…este lift….Am rămas fără cuvinte”, spune o sătmăreancă ce a simțit pe pielea ei nepăsarea Comisiei de Evaluare.

Un alt caz revoltător a fost prezentat de o sătmăreancă ce spune că cei de la Comisie i-au tăiat pensia mamei ei fără absolut nicio explicație.

,,Noi cu mama am umblat în brațe. A venit Comisia la domiciliu și au văzut că e în pat și nu se putea nici întoarce și i-au tăiat pensia. Nu pot să zic altceva decât rușine celor ce au făcut asta cu mama.”

O altă sătmăreancă spune că bunicul ei nevăzător a fost pus să aștepte ore în șir pentru evaluare.

,,Eu am stat cu bunicul nevăzător, fiind 4 ore la rând la comisie, asta în ideea în care înainte cu 3 luni am stat 3 ore pentru programare și verificare dosar, iar după comisie am mai stat 2 ore la rând sa scot rezultatul.”

Sătmărenii cu handicap sunt chemați constant la Comisia de Evaluare, nu doar cei ce sunt nedeplasabili, ci și cei care și-au pierdut o mână, un picior sau un ochi.

,,Cunosc un caz în care un domn care a suferit un accident de muncă în care și-a pierdut un ochi, anual trebuie să meargă la comisie pentru pensia de invaliditate. Voi ați auzit de ochi care cresc la loc?”, spune un sătmărean, completat de un altul: ,,În fiecare an sunt chemate la comisie persoane cu un picior amputat sau o mână cine știe, poate le-a crescut înapoi între timp. Rușine!”

 

7 comentarii

  1. y Răspunde

    Bravo! “Inteligent” ! Din comentariile de la articolul precedent ați mai încropit un articol pe genunchi repejor. Am o singură întrebare. Plătiți pentru dreptul de autor? Întreb pentru un prieten.

  2. Ministerul Sanatatii Răspunde

    Putini oameni au curajul sa spuna ce este la comisie,de frica sa nu ramana fara pensie de tot rasul………felicitarile mele portalsm ca publicati probleme reale.

  3. Mafiiotu Răspunde

    A dat spaga ? Nu, atunci asa patesti in Romafia. Fara spaga in tara asta nu rezolvi nimic. Din pacate amaritii dau spaga iar aia cu bani multi o primesc.

  4. Dancila Răspunde

    Mai oameni buni, sunteti ca oile! Nu vor sa va dea drepturile medicii astia? Pai puneti-va si voi mintea la contributie: le oferiti o spaga (ca ei asta asteapta) dar inainte anuntati DNA. Si ii priponiti usor. Tot eu sa va invat….

    • a* Răspunde

      Ce spui tu se cheamă dare de mită și se pedepsește ca și luarea de mită. Poți să anunți DNA, îl prinzi dar te trezești că mergi până la loc comanda să tot dai declarații la poliție, procuratură, tribunal și te alegi în final și cu o condamnare cu suspendare pentru dare de mită în cel mai bun caz. Pentru că luare de mită fără dare de mită nu prea există. Cel în cauză probabil la fel va păți. Și dacă se “supără” mai dă și statul în judecată și primește compensații, CEDO și alte cele. Sunt unși cu toate alifiile. Te riști? Ai timp de plimbare 1-2 ani minim pe la autorități? Dacă ești și cu handicap nu prea cred. Și dacă te lansezi în “afacere” vezi că intri în horă și te tot cheamă. De nu te prezinți pățești ca părinții Luizei. Te duc cu duba la DIICOT.

  5. Sas Marioara Răspunde

    Buna Seara, sotul meu este dignosticat cu carcinom renal, PT3A, PN1, G3,si a avut gradul 2 de handicap, acum am mers la comisie azi 04.07.2012, pentru prelungire, si mi-s-a spus CA NU SE MAI INCADREAZA IN GRAD DE HANDICAP PT CA MOMENTAN NU LUAM TRATAMENT, AM O INTRBARE FT MARE???CANCERUL ESTE VINDECAT DUPA 1 AN??? SI UNDE SI LA CE INSTITUTIE TREBUIE SA MERG PENTRU DETALII??? AS VREA SA TINE-TI CONT CA AM FACU TOT TRATAMENTUL IN STRAINATATE, N-AM BENEFICIAT DE NIMIC DE LA STATUL ROMAN, ESTE NORMAL SA NI SE IA SI ACEST DREPT? SOTUL MEU VA AVEA 44 DE ANI IN AUGUST, AM COTIZAT LA CAS, 25 ANI, NOI(SOTU MEU) AM DORI SA PUTEM MUNCII NU AVEM NEVOIE DE MILA NIMANUI DAR BOALA NU TE INTREABA?????

  6. Andrei Răspunde

    Si eu am fost in acest an in fata comisiei cu o ruda ! Ce pot sa spun ? Daca pentru a merge in fata comisiei iti trebuiesc radiografii , ct , analize sange( ce se face …..nu la domiciliu ) , si pot sa duc ruda , atunci in fata comisiei de ce nu as putea duce ? Intradevar am dus si eu ruda in fata comisiei , si nu trebuia sa astept , poate 10 minute, si au iesit la masina, inaintea altora ! Ce-i drept printre ce-i care asteptau la rand era si o femeie , pe care o stiu eu , din episoadele anterioare vietii mele . Deci femeia respectiva ( trecuta bine de 60 ani ! ) astepta la rand ! Eu nu stiu ce afectiune avea respectiva ( eu nefiind parte din nicio comisie ) , dar e just ca in toamna anului trecut era plecata in Italia pe putin pentru o luna de zile la fiica dansei ! Poi , intrebare simpla : cum poate o persoana , in varsta , sa fie si handicapata , si turista singur in lumea asta ? Explicatie : intradevar exista multi parsivi in lumea asta ! Si nu in ultimul rand : nu am dat niciun fel de spaga la nimeni , nici nu a cerut nimeni , si ruda mea a primit verdict – GRAV cu insotitor ! O zi buna tuturor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.