Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Sătmăreancă paralizată, obligată să se prezinte la evaluare: ,,Și mortul e transportabil”

O sătmăreancă cu handicap este obligată de sistem să fie prezentă la Comisia de Evaluare, cu toate că suferă de o afecțiune care nu îi permite deplasarea. Femeia a rămas paralizată, însă nu poate obține certificatul de încadrare în grad de handicap. Unica soluție este să se prezinte personal în fața Comisiei.

Nepoata femeii spune că s-a deplasat până la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din Satu Mare, acolo unde a încercat să-și încadreze bunica în grad de handicap, doar că a fost refuzată din start. I s-a spus că beneficiara trebuie neapărat să fie prezentă, iar faptul că suferă de o afecțiune care nu îi permite deplasarea nu o scutește de drumul până la comisie. Mai mult, spune nepoata sătmărencei bolnave, una dintre angajatele de la comisie a avut o ieșire necontrolată: ,,Mi-au spus că și mortul e transportabil!”

,,Azi am fost la Direcția de Handicap din Satu Mare, pentru a o încadra în grad de handicap pe bunica mea recent paralizată. Prima etapă este pregătirea unui dosar pentru programare pentru evaluare, doar ca doamnele de acolo sunt niște arogante. Am depus dosarul, am primit numărul de programare pe data de 11.10.2019, doar că problema e că doamnele angajate la stat refuză deplasarea la domiciliul bolnavului. Am rămas uimită de atitudinea uneia care în timp ce vorbea cu mine a făcut această afirmație: cică și mortul e transportabil. Mi-au spus că s-au schimbat criteriile și că trebuie sa închiriez o ambulanță și o pot duce, iar ei o să iasă să o vadă 5 minute. Bunica mea are scrisoare medicală în care e trecut că nu e deplasabilă. Nu sunt în stare să facă o comisie, nu au un pic de empatie”, a scris nepoata femeii pe Facebook.

 

11 comentarii

  1. RUSINE!!! Răspunde

    Nu-i de mirare…in tara asta si cei cu ambele brate amputate sunt nevoiti sa se prezinte anual la comisie pentru a mai beneficia de pensie.de parca le-ar mai creste inapoi bratele.
    Rusine statului roman si bugetarilor (95% dintre ei sunt niste nesimtiti ingamfati)!

  2. Ioan Răspunde

    Animalele din aceeasi specie manifesta mai multa empatie unele fata de altele decit acesti asa zis “oameni”.
    Nu pot fi numiti animale.
    Am jigni animalele.
    Inteleg ca asa e legea…ca trebuie sa te prezinti in fata comisiei dar legea nu interzice ca , comisia sa se prezinte la bolnav…
    Ehhhhh, dar cine sa interpreteze legea !

  3. y Răspunde

    Cunosc un caz în care un domn care a suferit un accident de muncă în care și-a pierdut un ochi anual trebuie să meargă la comisie pentru pensia de invaliditate. Voi ați auzit de ochi care cresc la loc?

  4. Muresan Ovidiu Răspunde

    Este incredibil. Ma ofer sa o ajut gratuit , respectiv poate sa ne scrie la adresa [email protected].

  5. Unu' Răspunde

    Așa-i trebuie femeii, dacă n-a fost în stare să se înscrie în ACEL partid care contează!

  6. y Răspunde

    Încă un lucru. În asemenea situații legea îi obligă să meargă la domiciliu. Trebuie depus o cerere în acest sens. Doamna funcționară a “uitat”. Oare de ce? No deranj????

  7. ombre Răspunde

    cand trebuie votat urna mobila se duce peste tot, dar cand e vorba de votant da-l naibii, frumoasa abordare din partea comisiei,rusine sa va fie!

  8. c-block Răspunde

    Doar un lucru pe care marea majoritate a oamenilor nu știu din fericire și nu a fost menționat până acum. Comisia de handicap lucrează la Policlinica Veche la etajul 2!!!!! Este lift dar trebuie ajuns acolo și știe toată lumea cum e să parchezi pe străduța aia unde sunt în apropiere trei școli, poliția și metrologia.

  9. Dragnea Răspunde

    Așa suntem noi, cei din psd.
    Ne punem amantele, nevestele,
    amanții, soții, copiii, prietenii, nepoții si pe toți cei care ne susțin, in funcții la stat.
    Ne doare la bască de voi ceilalți, săracilor.
    Sa nu uitați sa ne votați la viitoarele alegeri.
    Atât pe noi cât si pe cei de la pro România, ca si ei tot psd sunt.
    Ati înțeles?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.