PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un candidat la Primăria Baia Mare cere prețuri ca în Satu Mare la apă-canal

Dan Ivan, candidatul USR la Primăria Baia Mare cere prețuri ca în Satu Mare la apă-canal. Acesta spune că vrea apă potabilă la un preț corect pentru băimăreni și dă ca exemplu municipiul Satu Mare, acolo unde Apaserv are un tarif de 3,58 lei/mc. În Baia Mare, apa este furnizată la prețul de 4,35 lei/mc.

Totodată, Dan Ivan vorbește și de serviciul de canalizare, serviciu care îi costă pe sătmăreni 3,12 lei/mc, în schimb cei din Baia Mare trebuie să scoată din buzunare 3,45 lei/mc.

,,Candidez la primăria municipiului din partea USR Baia Mare și îmi doresc ca băimărenii să se bucure de servicii la prețuri decente. În acest moment, Vital furnizează apă la prețul de 4,35 lei/mc, în timp ce sătmărenii beneficiază de același serviciu din partea Apaserv la tariful de 3,58 lei/mc. Serviciul de canalizare costă 3,45 lei/mc la noi și 3,12 lei/mc în Satu Mare. Cu pierderi de peste 30% și cu peste 30% din personal angajat preferențial pe posturi special înființate pentru ei, este explicabil de ce avem aceste prețuri la Vital. În timp ce în orașul vecin tarifele au crescut o singură dată în 5 ani, la noi majorările sunt mult mai frecvente”, spune Dan Ivan, candidat din partea USR la Primăria Baia Mare.