Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Un candidat la Primăria Baia Mare cere prețuri ca în Satu Mare la apă-canal

Dan Ivan, candidatul USR la Primăria Baia Mare cere prețuri ca în Satu Mare la apă-canal. Acesta spune că vrea apă potabilă la un preț corect pentru băimăreni și dă ca exemplu municipiul Satu Mare, acolo unde Apaserv are un tarif de 3,58 lei/mc. În Baia Mare, apa este furnizată la prețul de 4,35 lei/mc.

Totodată, Dan Ivan vorbește și de serviciul de canalizare, serviciu care îi costă pe sătmăreni 3,12 lei/mc, în schimb cei din Baia Mare trebuie să scoată din buzunare 3,45 lei/mc.

,,Candidez la primăria municipiului din partea USR Baia Mare și îmi doresc ca băimărenii să se bucure de servicii la prețuri decente. În acest moment, Vital furnizează apă la prețul de 4,35 lei/mc, în timp ce sătmărenii beneficiază de același serviciu din partea Apaserv la tariful de 3,58 lei/mc. Serviciul de canalizare costă 3,45 lei/mc la noi și 3,12 lei/mc în Satu Mare. Cu pierderi de peste 30% și cu peste 30% din personal angajat preferențial pe posturi special înființate pentru ei, este explicabil de ce avem aceste prețuri la Vital. În timp ce în orașul vecin tarifele au crescut o singură dată în 5 ani, la noi majorările sunt mult mai frecvente”, spune Dan Ivan, candidat din partea USR la Primăria Baia Mare.

2 comentarii

  1. y Răspunde

    În Baia Mare apa potabilă vine de la barajul Firiza. De aia nu e voie să faci baie și nici vaporul nu se mai plimbă pe lac. Apa de acolo în mare majoritate a situațiilor curge gravitațional la consumator. La Satu Mare apa potabilă vine de la frontul de captare Mărtinești-Micula. Are vreo 65 de puțuri de cam 125 m adâncime (variază). Se tratează la uzina de tratare și se POMPEAZĂ. Să compari direct cele două prețuri când și că se compun din costuri foarte diferite este prostie. Dar cel care declară este politician local deci este scuzabil.???. În altă ordine de idei eu zic că la Baia Mare apa de la robinet este mult mai bună calitativ, chiar dacă și la noi apa corespunde normelor de potabilitate standard.

    • curios Răspunde

      Dacă apa curge gravitaţional nu ar trebui să fie mai ieftină? Cunosc băimăreni care sunt de părere că apa de la noi e mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.