În perioada 1- 10 septembrie 2019 Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” prin grija Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, reprezintă România la un festival internațional de folclor în Egipt. Portalsm.ro a surprins câteva instantanee extrem de sugestive cu evoluția sătmărenilor pe pagina oficială a festivalului.
Succesul de care se bucură sătmărenii noștri este ilustrat și de faptul că melodiile îndrăgite ale zonei Codrului sunt cântate peste tot pe unde trec ambasadorii cântecului românesc. Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”- activează sub îndrumarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și îi care ca și coregrafi pe: Grigore Simionca și Marian Sima. La festivalul din Egipt participă ansambluri din următoarele țări: România, Venezuela, Palestina, Liban, Indonezia, India, Maldive, Rusia și Grecia.
În urmă cu patru ani, în județul Satu Mare, s-au pus bazele Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”. Ideea înființării i-a aparținut domnului Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.
Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene” a pus în valoare splendida zestre folclorică din zona Codrului și Țara Oașului, devenind astfel emblema acestui colţ de ţară. Muzica şi dansul din această zonă sunt unice. Elementele coregrafice de mare spectaculozitate cuceresc publicul.
Ansamblul a participat până în prezent la mai multe festivaluri de folclor în: România, Ungaria, Ucraina, Polonia, Austria, Cipru, Grecia, Republica Moldova și în septembrie sunt invitați în Egipt.
Acest turneu a fost posibil grație recomandărilor Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) și a Asociației Naționale de Folclor din România. Ansamblul sătmărean, chiar dacă nu este unul profesionist este cotat printre cele mai valoroase și reprezentative grupuri folclorice din țară.