PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Trebuia să ajungă cu tatăl la spital în Satu Mare, dar a fost încătușat de un polițist: ,,A făcut un abuz”

Un bărbat din Maramureș a reclamat faptul că un polițist de la circulație a aplicat două amenzi fără motiv și, mai mult, că un bătrân invalid, care trebuia dus de urgență la Satu Mare, ar fi fost umilit de omul legii.

Pe raza localității Ilba, mașina a fost oprită, iar șoferul a fost acuzat de omul legii că ar fi încălcat linia continuă, scriu jurnaliștii de la baiamare24.ro. Bărbatul susține că agentul de la circulație nu s-a prezentat, n-avea cascheta pe cap și nici insigna în piept.

„Domnul polițist, trebuie să ajung urgent la Satu Mare, dacă mă puteți înțelege”, a spus persoana aflată pe bancheta din spate imediat după ce mașina a fost oprită pe raza localității Ilba. „Eu eram pasager în stânga față. Mașina are volan pe dreapta și fratele meu conducea. Între Cicârlău și Ilba, acolo unde încep copacii a depășit un camion. Apoi încă o mașină. Când am intrat în Ilba, a văzut mașina de poliție cu sirenele pornite și a tras pe dreapta. Am crezut că merge în ceva misiune. Dar nu. S-a oprit la noi și ne-a cerut actele. Vreau să spun că polițistul nu avea cascheta, nu avea insigna în piept, nu s-a prezentat. Nu era regulamentar”, a povestit bărbatul care a și filmat momentul.

Încătușat și amendat cu 1.300 de lei

„Ne-a spus că am efectuat o depășire pe linie continuă. Nu există așa ceva în zona în care am depășit. Apoi la câteva minute după ce i-am dat actele a oprit un autoturism.

Cică, el ne-ar fi văzut că am depășit pe linie continuă. Am încercat să vorbesc cu el să îi spun să nu mintă. Atunci polițistul a venit și m-a încătușat. I-am cerut numărul de la insignă, o legitimație ceva pentru a putea ști cine este. Nu a vrut să ne spună. S-a urcat în mașină și a completat procesul verbal.

De acolo ne-a dus la sediul poliției unde am stat peste o oră până a întocmit un proces verbal. Mie mi-a dat 1.300 lei amendă, iar fratelui meu i-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. A făcut un abuz. În tot acest timp, tatăl meu, o persoană invalidă, fără ambele picioare a fost umilit pur și simplu, și a stat în mașină în tot acest timp. Vom contesta în instanță toate aceste măsuri luate ilegal. Un abuz, considerăm noi”, a mai povestit bărbatul amendat.