Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

VIDEO. Trebuia să ajungă cu tatăl la spital în Satu Mare, dar a fost încătușat de un polițist: ,,A făcut un abuz”

Un bărbat din Maramureș a reclamat faptul că un polițist de la circulație a aplicat două amenzi fără motiv și, mai mult, că un bătrân invalid, care trebuia dus de urgență la Satu Mare, ar fi fost umilit de omul legii.

Pe raza localității Ilba, mașina a fost oprită, iar șoferul a fost acuzat de omul legii că ar fi încălcat linia continuă, scriu jurnaliștii de la baiamare24.ro. Bărbatul susține că agentul de la circulație nu s-a prezentat, n-avea cascheta pe cap și nici insigna în piept.

„Domnul polițist, trebuie să ajung urgent la Satu Mare, dacă mă puteți înțelege”, a spus persoana aflată pe bancheta din spate imediat după ce mașina a fost oprită pe raza localității Ilba. „Eu eram pasager în stânga față. Mașina are volan pe dreapta și fratele meu conducea. Între Cicârlău și Ilba, acolo unde încep copacii a depășit un camion. Apoi încă o mașină. Când am intrat în Ilba, a văzut mașina de poliție cu sirenele pornite și a tras pe dreapta. Am crezut că merge în ceva misiune. Dar nu. S-a oprit la noi și ne-a cerut actele. Vreau să spun că polițistul nu avea cascheta, nu avea insigna în piept, nu s-a prezentat. Nu era regulamentar”, a povestit bărbatul care a și filmat momentul.

Încătușat și amendat cu 1.300 de lei

„Ne-a spus că am efectuat o depășire pe linie continuă. Nu există așa ceva în zona în care am depășit. Apoi la câteva minute după ce i-am dat actele a oprit un autoturism.

Cică, el ne-ar fi văzut că am depășit pe linie continuă. Am încercat să vorbesc cu el să îi spun să nu mintă. Atunci polițistul a venit și m-a încătușat. I-am cerut numărul de la insignă, o legitimație ceva pentru a putea ști cine este. Nu a vrut să ne spună. S-a urcat în mașină și a completat procesul verbal.

De acolo ne-a dus la sediul poliției unde am stat peste o oră până a întocmit un proces verbal. Mie mi-a dat 1.300 lei amendă, iar fratelui meu i-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. A făcut un abuz. În tot acest timp, tatăl meu, o persoană invalidă, fără ambele picioare a fost umilit pur și simplu, și a stat în mașină în tot acest timp. Vom contesta în instanță toate aceste măsuri luate ilegal. Un abuz, considerăm noi”, a mai povestit bărbatul amendat.

 

9 comentarii

  1. dr storm Răspunde

    un nesimtit de militian! e clar ca a facut abuz de functie! cum mai vor sa aiba oamenii incredere in politie?

  2. Drogat Răspunde

    Dupa cum a vorbit cu politist acest morosan pseudointelugent trebuie sa se bucure ca aceasta conversatie nu avea loc in SUA….defapt acoli nici nu putea ajunge pana aici, era impuscat ca un caine.
    Pana la urma nu stiu cine pe cine a umilit…

  3. Florin Răspunde

    Cea mai mare problema a fost ca n-a avut cascheta si insigna polițistul. Nu contează că ei au încălcat toate regulile de circulație, polițistul a făcut abuz. Si mai urat e ca il scoate in fata pe tatăl lui invalid ca motiv pt toate neregulile care le-au facut ei. Trăim într-o țară în care nimeni nu recunoaște cand greșește, tot timpul vinovat este celălalt. Dacă ești asa zmeu recunoaște tată cand greșești.

    • shumaheru Răspunde

      din fericire acum au fost oprti , si cat are permisu suspendat nu o sa mai fie un pericol pe drum ( asta daca respecta interdictia soferu penalizat ) ocazii sa produca un accident o sa mai aiba dupa ce primeste permisu inapoi . O cunostinta a intrat cu masina pe banda autobuselor catva metrii in Lonrda ..a fost filmat ,amenda 300 de euro.

  4. Preda Gogu Răspunde

    Ce treaba avea …psd-ul in povestea morosanului ??De ce n-a asteptat ciobanul in masina?Daca soferul e nevinovat se va stabili in instanta,pentru ca are dreptul sa conteste in instanta amenda !! Politistul a procedat corect,iar pentru faptul ca nu avea cascheta si insingna, soferul putea face o sesizare la inspectorat!!Prea multi viteji,prea multi cu ”probleme”,prea multi cu ”eu nu sunt vinovat”,insa atunci cand se produce o tragedie sunt acuzati tot politistii ca nu sunt pe sosele !!

  5. y Răspunde

    Clasicul pretext, insignă, legitimație și cascheta. Ce mai avea de prezentat săracul organ.? Am fost oprit deseori de polițiști sau milițieni, ori gabori, cum vreți voi să le zic, dar întotdeauna au vorbit civilizat, scurt și la obiect. Am greșit, am plătit. Basta. Învățătură de minte.

    • y Răspunde

      Să fie clar nu mai postez cu pseudonimul y. Nu răspund pentru ce postează acest năpăstuit al sorții blocat în tastatură. Deja îl compătimesc.

  6. Drogat Răspunde

    Si clasixa fraza: ” traiesti don banii mei, eu te platesc” este foarte urat si depasit. Si acel politist plateste impozit, putea sa spune si el ca din banii mei va fi consultat taica tau.. Oricum eu invidiez rabdarea si diplomatia politistului. Sigur eram mult mai agresiv

  7. cârcotaş Răspunde

    Înregistrarea mai degrabă îl incriminează pe şofer. Eu văd o agresiune faţă de poliţist nu invers. Pe procesul verbal bănuiesc că apăreau şi datele poliţistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.