PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cinci ani de la uciderea actriței Gabriela Dorgai. Criminalul, în libertate

Pe 9 noiembrie s-au împlinit cinci ani de la uciderea actriței Gabriela Dorgai, crima care a șocat întregul Sătmar. Anii au trecut, criminalul este încă în libertate, iar ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 9 noiembrie 2014 continuă să rămână învăluit în mister.

Actrița Gabriela Dorgai a fost violată și apoi ucisă în seara de 9 noiembrie, în jurul orei 21.00, pe malul Someșului, în zona centrală a municipiului Satu Mare. La vremea respectivă, crima a oripilat toată opinia publică din județul Satu Mare. Cu toate că au trecut mai bine de cinci ani de când actrița Teatrului de Nord a fost ucisă cu sânge rece, nici până astăzi nu a fost prins criminalul. Iar șansele ca acesta să mai ajungă vreodată după gratii par că sunt extrem de mici.

Cu toate că au fost găsiți și martori, care susțin că au văzut cum un bărbat trage o femeie între boscheții de pe malul Someșului, dar și probe ADN, sub unghiile actriței, crima a rămas nerezolvată. Pe baza declarațiilor făcute de martori, anchetatorii au făcut și un portret robot al criminalului, dar nimeni nu l-a recunoscut din fotografia respectivă. În ceea ce privește ADN-ul de sub unghiile actriței, acesta nu s-a potrivit cu niciunul dintre suspecții anchetați de procurori. Anchetatorii au ajuns  să nu mai aibă nicio pistă și, foarte probabil, crima va rămâne cu autor necunoscut.