PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Sătmăreanul împușcat în Indonezia a fost înmormântat. Sute de apropiați l-au condus pe ultimul drum

Sătmăreanul împușcat în Indonezia, în urmă cu două săptămâni, a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, în comuna Târșolț din județul Satu Mare. Trupul neînsuflețit al lui Vasile Solomeș a fost adus în România săptămâna trecută, joi, la Otopeni, într-un sicriu sigilat, iar a doua zi a ajuns în județul Satu Mare, unde i s-a făcut autopsia.

Vasile Solomeș era îndrăgit în comună, toți oameni îl descriu ca pe un om cu suflet bun, și dovada stă în faptul că peste 400 de persoane, apropiați ai tânărului, au participat la înmormântare. Slujba de înmormântare a fost celebrată de patru preoți, unul dintre ei venind special din Paris, unde este preot la comunitatea română din capitala Franței.

Sătmăreanul Vasile Solomeș, ucis în Jakarta

Vasile Solomeș din Negreşti Oaş a fost ucis în Indonezia chiar de către Poliţie. Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono.
În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români.

Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea. Cancan.ro a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală. El spune că sătmăreanul a fost împușcat în cap „ca un câine”.

Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat.

A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook.