Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

FOTO. Tehnologia VR, folosită în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe

Campania de prevenire a furturilor din locuințe ,,Hoții îți invadează intimitatea” a fost inițiată de către Inspectoratul General al Poliției Române – Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității București, urmând a se derula în fiecare județ, până la finele lunii februarie.

Miercuri, 26 februarie, în complexul  Shopping City Satu Mare s-a desfășurat evenimentul de final al campaniei, vizând informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe, oferindu-se recomandări cu privire la măsurile de siguranță ce se impun a fi luate de către proprietarii unei locuințe.

Pentru prima dată în cadrul unui astfel de campanii, polițiștii au avut la dispoziție mijloace inovative de a convinge publicul că spargerile din locuințe sunt evenimente dramatice, care depășesc ca importanță furtul în sine, sub forma unor ochelari VR.

Realitatea virtuală (Virtual reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică, aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare.

Astfel, sub îndrumarea polițiștilor din cadrul structurilor de prevenire și ordine publică – proximitate, dar și a reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi, cei care au avut curiozitatea să testeze ochelarii VR au asistat la o secvență de furt dintr-o locuință, ca și cum s-ar afla în mijlocul acțiunii și nu doar ca simpli spectatori.

Într-o manieră care a adus zâmbetul pe buze, TRUPA 9 , formată din elevii Colegiului Național,, Ioan Slavici” Satu Mare, coordonați de către Sebastian Moldovan, au adus în atenția publicului participant la eveniment o secvență de furt din locuință, punct de plecare în a reaminti  celor prezenți măsurile care îi pot scuti de neplăceri și a constata consecințele dramatice ale unei infracțiuni de furt.

Discuțiile cu cetățenii, precum și testarea ochelarilor VR au adus în prim plan ideea că spargerile sunt evenimente dramatice, care depășesc ca importanță furtul în sine și că VIGILENȚA este măsura care stă la îndemâna oricărei persoane, care te poate scăpa de neplăcerile și consecințele dramatice ale acestei infracțiuni.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.