PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șofer prins conducând cu 190 km/h în localitate, pe drumul Satu Mare – Zalău

Șofer prins conducând cu 190 km/h în localitate, pe drumul Satu Mare – Zalău. Viteza record a fost înregistrată cu aparatul TruCam, ieri, 5 februarie, pe raza localității Sălăjeni.

La data de 5 martie a.c, ora 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășurau o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1F, prin localitatea Sălăjeni. În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr, de 32 de ani, din județul Sălaj, care circula cu autoturismul prin localitatea menționată, cu viteza de 191 de km/h.

Față de acesta, polițiștii au luat masura sancționării  contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

,,Nu uitati! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum”, a transmis IPJ Sălaj.