PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Voluntarii de la Crucea Roșie și-au donat pâinile pentru carantinați. Răsplată pe măsură

Voluntarii de la Crucea Roșie le-au distribuit, astăzi, persoanelor aflate în carantină în municipiul Satu Mare mai multe produse de igienă, dar și pâinea ce le era destinată voluntarilor. Una dintre persoanele carantinate a fost profund impresionată de gest, promițând că se va întoarce la Satu Mare cu o donație de 2.000 lei pentru Crucea Roșie, plus bani pe care îi va aduna și de la alte persoane.

Bărbatul, originar din Cluj-Napoca, a revenit la începutul acestei săptămâni din Italia, acolo unde a lucrat ca șef bucătar, însă a fost nevoit să se întoarcă în România pentru că i s-a încheiat contractul. Odată ajuns în țară, omul a rămas în carantina de la Satu Mare.

„Vreau să le mulțumesc doamnelor de la Crucea Roșie. Un gest extraordinar! Nu știu cine s-ar fi gândit să facă gestul ăsta, dar eu mă gândesc deja tot mai serios să facem cumva să întoarcem și noi cumva, la rândul nostrum, gestul ăsta fain pe care l-au făcut Crucea Roșie. Mulțumesc doamnelor care au venit și ne-au adus apă, dezinfectant, hârtie igienică, pastă de dinți, periuță de dinți. Plus opt pâini. Doamna ne-a spus că pâinile respective au fost o sponsorizare pentru Crucea Roșie, să aibă ei ce mânca în ziua respectivă.

Și doamna a renunțat la cele opt pâini, să ni le dea nouă. Pentru că Direcția de Sănătate Publică așa bine a fost organizată încât au trimis mâncarea, și nu era o bucată de pâine. Mă rog, o farfurie de ciorbă se putea mânca și fără pâine, dar se pare că doamna de la Crucea Roșie a rămas profund mișcată și a renunțat la pâine în favoarea noastră. Eu, la rândul meu, o să încerc să fac ceva să întorc gestul ăsta.

Personal anunț suma pe care o s-o donez pentru Crucea Roșie din Satu Mare, o să fie de 2.000 lei. O să vă rog pe toți prietenii care o să reușiți să dați 5 lei, 10 lei, să văd, să mă gândesc, cum reușesc să mă întorc aici la Satu Mare, la Crucea Roșie. Oamenii ăștia au fost deosebiți, ne-au dat o mână de ajutor”, a transmis clujeanul Teo Boer.