Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Voluntarii de la Crucea Roșie și-au donat pâinile pentru carantinați. Răsplată pe măsură

Voluntarii de la Crucea Roșie le-au distribuit, astăzi, persoanelor aflate în carantină în municipiul Satu Mare mai multe produse de igienă, dar și pâinea ce le era destinată voluntarilor. Una dintre persoanele carantinate a fost profund impresionată de gest, promițând că se va întoarce la Satu Mare cu o donație de 2.000 lei pentru Crucea Roșie, plus bani pe care îi va aduna și de la alte persoane.

Bărbatul, originar din Cluj-Napoca, a revenit la începutul acestei săptămâni din Italia, acolo unde a lucrat ca șef bucătar, însă a fost nevoit să se întoarcă în România pentru că i s-a încheiat contractul. Odată ajuns în țară, omul a rămas în carantina de la Satu Mare.

„Vreau să le mulțumesc doamnelor de la Crucea Roșie. Un gest extraordinar! Nu știu cine s-ar fi gândit să facă gestul ăsta, dar eu mă gândesc deja tot mai serios să facem cumva să întoarcem și noi cumva, la rândul nostrum, gestul ăsta fain pe care l-au făcut Crucea Roșie. Mulțumesc doamnelor care au venit și ne-au adus apă, dezinfectant, hârtie igienică, pastă de dinți, periuță de dinți. Plus opt pâini. Doamna ne-a spus că pâinile respective au fost o sponsorizare pentru Crucea Roșie, să aibă ei ce mânca în ziua respectivă.

Și doamna a renunțat la cele opt pâini, să ni le dea nouă. Pentru că Direcția de Sănătate Publică așa bine a fost organizată încât au trimis mâncarea, și nu era o bucată de pâine. Mă rog, o farfurie de ciorbă se putea mânca și fără pâine, dar se pare că doamna de la Crucea Roșie a rămas profund mișcată și a renunțat la pâine în favoarea noastră. Eu, la rândul meu, o să încerc să fac ceva să întorc gestul ăsta.

Personal anunț suma pe care o s-o donez pentru Crucea Roșie din Satu Mare, o să fie de 2.000 lei. O să vă rog pe toți prietenii care o să reușiți să dați 5 lei, 10 lei, să văd, să mă gândesc, cum reușesc să mă întorc aici la Satu Mare, la Crucea Roșie. Oamenii ăștia au fost deosebiți, ne-au dat o mână de ajutor”, a transmis clujeanul Teo Boer.

6 comentarii

  1. Nichita Răspunde

    brusc i s-a imncheiat contractul exact de cinmd cu zona rosie. la fel si ceilalti? li s-au incheiat contractele?iINCONSTIENTA! eu nu-i inteleg in italia ar fi putut sta frumos in vilele lor LOOOOL ar fi putut sa iasa la cumparaturi etc nu ar fi trebuit sa vina la come si dice romania de cazo

    • ... Răspunde

      @Nichita, nu îți dai seama că ești naiv?
      Marea majoritate lucrează fără forme legale deci și fără asigurare. Drept concluzie fug ca șobolanii pentru că statul italian nu mai are resurse să gestioneze situația, mai ales a celor fără asigurare de sănătate. Se verifică situația individuală a fiecăruia la sânge acolo. Sub pod sau aiurea nu poți dormi ca până acum pentru că te saltă și multe afaceri s-au închis temporar din cauza coronavirusului.
      Sau ai vrut să fii ironic?

      • (´⊙ω⊙`) Răspunde

        @… Gresit. Crezi ca Italia e America?
        Orice cetatean in dificultate sanitara/urgenta este ingrijit..nu conteaza daca e cu sau fara acte. Iar coronavirus e o urgenta,deci orice persoana cu covid-19 e ingrijit chiar daca e tigan,evreu sau gay ?
        Pleaca din italia pt ca multe activitati(munca/furaciuni/cersit) is in restrictie,plus ca multi sau speriat sa nu se infecteze vazand ce focar este….dar nici intr-un caz din cauza ca nu ar fi fost tratati.

  2. abo Răspunde

    Ce au cautat cei de la Crucea Rosie in interiorul zonei de carantina!!??
    Unde sunt autoritatile locale/judetene!?
    Iresponsabilitate totala la scara larga…

    • Anonim Răspunde

      Pentru ca au voie sunt persoane cu cunoștințe si din domeniu medical.Daca le aruncau peste gard ce comentai da tu o soluție si sponzorizeaza inplicate fi voluntar .

  3. Satmareanul Răspunde

    Asta e unu dintre cei care a strigat ” jos ciuma rosie” si ” dna sa vina sa va ia” si facea live-uri in 10 august! Uite cum isi schimba sobolanul blana ca asta nu e vulpe, uite cum unu care se da mare roman in videoul postat pe alt site, cu vocea lui spune ca a venit Crucea Rosie in Romania … ca DSP nu face nimic, uite cum au ajuns cei care vor schimbare in Romanica … ii anunt ca schimbarea sa facut deja imediat de 6 luni … destul timp in care se putea stabiliza ceva … dar ii anunt pe astea … ca prefectul care trebuia sa faca toate controalele e de la PNL-ica pe care i-au pupat in fund … care a avut nevoie de inca un subprefect ca doar cu 1 nu reusea sa faca lucru … astea care spuneti de 10 august … uite cum voi ati fost manipulati si da ciuma rosie nu mai este si uite ca nimic nu sa schimbat … mergeti toti la Iohannis sa ii pupati mainile … la Orban sa ii pupati in cur … asa cum ati facut in Piata Victoeiri!
    Voi veniti sa ne invatat civilizatie … ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.