Ultima actualizare: ieri, 21:05
Locale

Zeci de școli și grădinițe din județul Satu Mare, fără pază sau camere video

Zeci de școli și grădinițe din județul Satu Mare, fără pază sau camere video. Dintre cele 132 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județ, 74 de grădinițe și 47 de școli gimnaziale nu dispun de nici un fel de formă de pază sau sisteme de supraveghere video. Situația este cu atât mai alarmantă, cu cât în primul semestru al acestui an școlar mai mulți elevi au fost victime ale unor infracțiuni. În aceste condiții, în ședința lunară a Colegiului Prefectural de astăzi, 3 martie, condusă de prefectul Radu Bud, s-a discutat, printre altele, despre sporirea măsurilor de siguranță în unitățile de învățământ din județ.

La nivelul județului Satu Mare, pentru anul școlar 2019 – 2020 activează 132 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică care sunt frecventate de circa 51.211 de elevi. Toate cele 132 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică de pe raza județului sunt în responsabilitatea efectivelor de poliţie din cadrul I.P.J. Satu Mare, iar pentru fiecare unitate de învățământ a fost desemnat cel puțin câte un polițist care răspunde de prevenirea şi combaterea fenomenului ilicit în incinta acestora. Cu toate acestea, în primul semestru a anului școlar 2019-2020 au fost sesizate opt infracțiuni.

Una dintre principalele cauze care au favorizat producerea faptelor antisociale o reprezintă lipsa, în unele cazuri, unor forme de pază și supraveghere eficiente. Astfel, dintre cele 132 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județ, 74 de grădinițe și 47 de școli gimnaziale nu dispun de nici un fel de formă de pază sau sisteme de supraveghere video.

Printre propunerile pentru îmbunătățirea climatului de siguranţă publică în zona unităților de învățământ preuniversitar în perioada următoare se numără asigurarea cu mijloace de pază, cu accent pe cele de supraveghere video, a tuturor unităților de învățământ preuniversitar și responsabilizarea unor persoane, fie cadre didactice, fie alte categorii de angajați din unitățile școlare, pentru supravegherea și monitorizarea elevilor, în timpul și în afara orelor de curs, respectiv pe timpul pauzelor.

 

Un comentariu

  1. Gigel Răspunde

    Supravegherea video nu este mijloc de pază… citiți Legea 333/2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.