Ultima actualizare: ieri, 21:55
Locale

Satu Mare trece la testarea în masă pentru COVID-19!

Prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba au anunțat azi că, în premieră pentru județul Satu Mare, se va trece în cel mai scurt timp la testarea COVID-19 în sistem ”Pool-testing” respectiv testarea unui fond comun (testare comunitară).  

Principiul se bazează pe un studiu efectuat de Institutul Goethe din Germania care se bazează pe analizarea simultană a unui număr considerabil de teste prin efectuarea unei singure analize (a amestecului probelor recoltate). De exemplu, dacă rezultatul  testării unui amestec de 100 de probe este negativ,  înseamnă că o sigură testare este similară a 100 de teste efectuate. Dacă rezultatul este pozitiv, se efectuează o regrupare  – de exemplu 50 – 50 a probelor și efectuarea a 2 teste și așa mai departe pe grupe tot mai mici. Pe baza acestui principiu, se poate ajunge ca prin executarea de exemplu a 15 analize să se poată da 100 de rezultate certe COVID-19.

Prin această metodă nouă, pe lângă creșterea volumului și a vitezei de depistare a cazurilor pozitive, crește și eficiența testării față de testarea individuală, păstrând totodată acuratețea metodelor folosite până acum.

Acest lucru va fi posibil odată cu punerea în funcțiune în cadrul Spitalului suport COVID -19 a unei noi linii achiziționată de Primăria Municipiului Carei cu sprijinul companiilor Agrotex, Alconor Company și societății agricole ”Înfrățirea”, respectiv prin instalarea unui nou aparat de testare performant în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare sponsorizat de compania sătmăreană Unicarm.

Conducerea județului își exprimă convingerea că prin această procedură medicală nouă, numărul mare de persoane testate va oferi o imagine mai clară a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul județului Satu Mare și va permite o alocare mai bună a resurselor pentru eradicarea bolii.

4 comentarii

  1. Lucovid Răspunde

    Puteti incepe in Halmeu…

    • ... Răspunde

      Cred că știi și tu că prima dată vor fi testați ștabii, apoi familiile lor, cunoștințele, vecinii, cățelul, purcelul etc. Vezi cazul Flutur la Suceava. De ce are toată lumea impresia că se vrea rezolvarea situației? Păi dacă asta se vroia nu așteptam o lună jumătate pentru testele astea! Atunci la început era infinit mai simplu. Capacitatea de testare e de vreo 70 de teste pe zi. Vezi câți locuiesc în oraș și fă un calcul când vor găta testarea. Metoda aleasă grăbește puțin depistarea dar oricum e târziu. Am scăpat iepurele din joben și fugărim animalul acum pe stradă. Cam asta se întâmplă. Dacă avem noroc îl prindem. 😣

  2. Nimeni Răspunde

    In astfel de cazuri efectul psihologic este imens. Faptul ca se incepe, ca se incepe nemteste, da sperante ca lucrurile sunt pe drumul cel bun.

  3. Suciu emil Răspunde

    Nu avem nevoie de testari. Sa ne bazam pe priceperea extraordinara in combaterea epidemiei a ORGANELOR locale pe profesionalismul extraordinar a DSP. Eu cred ca ar trebui detasati in Suceava daca tot au ratat momentulChina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.