Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Există sau nu zonă metropolitană la Satu Mare? Autoritățile clarifică astăzi

Zona Metropolitană Satu Mare a fost constituită în 27 aprilie 2013 de către cele 30 localități membre, însă nu este foarte clar dacă această zonă îndeplinește toate condițiile unei adevărate zone metropolitane. Există sau nu zonă metropolitană la Satu Mare? Este una dintre întrebările importante ce așteaptă răspuns din partea autorităților.

Zona metropolitană Satu Mare funcționează sub forma unei asociații de dezvoltare intercomunitară formată din 31 de localități, rolul de centru polarizator revenind municipiului Satu Mare. Printre obiectivele urmărite la nivelul zonei metropolitane se numără îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și înlăturarea disparităților teritoriale, sociale și economice dintre localitățile membre, precum și crearea unui pol metropolitan în jurul municipiului Satu Mare, prin atragerea de investiții directe, crearea de locuri de muncă și extinderea serviciilor de utilități publice în aria zonei metropolitane.

Așadar, există sau nu zonă metropolitană la Satu Mare? PortalSM a întrebat autoritățile competente care au spus că analizează situația și revin astăzi cu un răspuns.

Zona Metropolitană Satu Mare – Localități componente:

Odată cu instituirea stării de alertă, dacă atunci când ne deplasăm în interiorul localității nu vom mai avea nevoie de declarații pe proprie răspundere, atunci când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane.

,,Nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța. Ce rămâne totuși obligatoriu este în continuare în prima etapă interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții. De exemplu, cine merge la serviciu, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale. Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Aici nu este nevoie de declarație. Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a explicat președintele României.

3 comentarii

  1. realist2 Răspunde

    Tipic satmarean. Vrem sa ne laudam si noi , dar nu avem resurse de niciun fel. Orasul asta din 1990 incoace e in declin. Populatia a scazut dramatic, si datorita incompetentei autoritatilor locale. Uitativa la restul Transilvaniei unde e. Tie mai mare dragul sa te plimbi prin centrul Oradei. La fel Cluj, Baia Mare , Bistrita, Alba-Iulia. Voi visati zona metropolitana in continuare :)))

  2. Alecu Russo Răspunde

    E visul lui Coica.

  3. varu Răspunde

    ORADEA acum douazeci de ani era șantier ,se refaceau toate fațadele cladirilor istorice
    din centru ,de a lungul Crișului , iar noi vopseam liceul Ko”lcsey ..și ce culoare..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.