PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Klaus Iohannis: Au fost două luni foarte grele și ar fi dramatic să le compromitem

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, marți, 19 iunie, mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni cu membrii guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19. Șeful statului a făcut din nou apel la respectarea măsurilor, declarând că ar fi dramatic dacă cele două luni în care țara s-a aflat în stare de urgență ar fi compromise.

,,Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că responsabilitatea fiecăruia, cu atât cresc șansele să stopăm epidemia. Dacă regulile vor fi constant încălcate ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea un nou val de infectări. Solicit autorităților un rol mai ferm în comunitățile pe care le administrează. Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile și-au dovedit eficiența. Au fost două luni grele pentru toți și ar fi dramatic să le compromitem acum. Cred că nimeni nu își mai dorește să intrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați dacă va crește presiunea pe spitale’’, a mai precizat șeful statului.

Totodată, președintele Iohannis a mai spus că cei care răspândesc teorii ale consiprației nu fac altceva decât să erodeze autoritatea statului.

,,Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă teorii ale conspirației. Cei care contestă existența virusului au o atitudine nocivă. Creează breșe în solidaritatea românilor. Când am fost uniți într-un efort național cu toții am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea.  E foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea restricțiilor. Sunt aceeași vechi politicieni’’, a declarat Klaus Iohannis.