Ultima actualizare: azi, 22:25

Naţionale

Klaus Iohannis: Au fost două luni foarte grele și ar fi dramatic să le compromitem

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, marți, 19 iunie, mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni cu membrii guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19. Șeful statului a făcut din nou apel la respectarea măsurilor, declarând că ar fi dramatic dacă cele două luni în care țara s-a aflat în stare de urgență ar fi compromise.

,,Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că responsabilitatea fiecăruia, cu atât cresc șansele să stopăm epidemia. Dacă regulile vor fi constant încălcate ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea un nou val de infectări. Solicit autorităților un rol mai ferm în comunitățile pe care le administrează. Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile și-au dovedit eficiența. Au fost două luni grele pentru toți și ar fi dramatic să le compromitem acum. Cred că nimeni nu își mai dorește să intrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați dacă va crește presiunea pe spitale’’, a mai precizat șeful statului.

Totodată, președintele Iohannis a mai spus că cei care răspândesc teorii ale consiprației nu fac altceva decât să erodeze autoritatea statului.

,,Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă teorii ale conspirației. Cei care contestă existența virusului au o atitudine nocivă. Creează breșe în solidaritatea românilor. Când am fost uniți într-un efort național cu toții am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea.  E foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea restricțiilor. Sunt aceeași vechi politicieni’’, a declarat Klaus Iohannis.

12 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Deci cei care au păreri diferite față de cele ale statului sunt numiți conspiraționiști și chiar trădători pentru că cică erodează autoritatea statului.

    Libertatea liberei exprimări nu există dacă diferă de versiunea lor.

    Tiranie mascată de iluzia democrației.

    • ? Răspunde

      @golf, așa au început toate regimurile totalitare. Au favorizat categorii cheie din societate,au instaurat frica, au suprimat dreptul de a avea altă opinie,induc ideea că ce fac e pt binele poporului,etc. Găsiți acum ceva asemănări: salarii mărite la bugetari în special la forțele de represiune,frica de Corina virus, daca nu ești de acord cu ei primești amendă și ești dușmanul regimului, guvernul ne iubește. Hai că încet se leagă tot. Guvernul meu, poporul meu, totul e al Lui.

  2. Altu Răspunde

    Și când ma gândesc că l-am votat,10 palme îmi vine să îmi dau. A avut noroc că s-a luptat cu fufa aia de Veorica. În concluzie,nu ai credință în Covrig, ești pe lista neagră. Nu gândești cu capul lui Iohannis, ești prost și vrei să dai jos minunatul guvern care nu ne lasă să murim dar nici să trăim. Moartea să vă voteze pe toți politicienii din Romania.

    • x-ulescu Răspunde

      Revin si zic .. HA . HA , HA ..ai luat teapa
      Dar nu-i nimic ..la initiativa mult iubitului si mult desteptului werner , guwernu lui va da inapoi temperatura luata ilegal la intrarea in magazine. Cererile se depun la sediile pnl . Daca temperatura a fost luata cu termometru cu alcool , orban va returna dublu temperaturii luate ilegal

  3. ... Răspunde

    După cunoștințele mele “vagi” într-ale politicii dâmbovițene acest guvern a fost demis perfect legal prin moțiune de cenzură!

    • Golf Răspunde

      Păi nu uita că acest guvern nici măcar nu a fost ales prin vot ci impus cu forța după ce a fost dat jos guvernul ales democratic. Plină este istoria recentă de aceste strategii de pe toate continentele…

  4. F Răspunde

    Din pacate aceasta Tara numai atunci funtioneaza cand este condus de o dictatura sau sub jugul unui Tari . Moldova si Tara Vlahilor erau condusi 100 de ani de turci. Ardealul de Habsburgi (diferenta se vede) . Acuma e momentul sa luam decizii bune.

  5. covid 19 Răspunde

    Ce băşini aveţi în cap măi postaci! Asta înţelegeţi voi prin libertate şi liberă exprimare? Când pandemia sau molima (termen pământean) face ravagii, sau poate face ravagii, în plus este reglementă situaţia respectiv pedepse pt. cei cu băşini în cap, nu vii cu texte din ăstea. Da, ştiu, voi vedea eu …

  6. Satmarean Răspunde

    Corect

  7. Altu Răspunde

    Asta face Regimul Criminal din Romania . Pe ăștia îi lăudați. Așa mor oamenii ,nu de rahatul covrig. Bine că la episcopul ăla de 90 de ani i-au suflat în fund o lună,altul moare ca un câine pe stradă.
    Lui Ionel P, un vechi taximetrist în Râmnicu Sărat, i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit la pământ, după ce a încheiat o cursă în oraş. Oamenii care au văzut scena de coşmar au sunat la 112 pentru a chema ambulanţa.

    Autosanitara a venit de la 40 de kilometri distanţă, tocmai din Buzău.

    Potrivit sursei citate, taximetriştii susţin că de la staţia din Buzău a venit o salvare neechipată cu defribrilator. Bărbatul s-a stins, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de câteva martori şi apoi de echipajul de la Ambulanţă.

    Apropiaţii taximetristului spun că toată vina pentru moartea lui Ionel o poartă Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne care au decis să transforme spitalul din Râmnicu Sărat în spital suport pentru tratarea COVID-19, fără nicio consultare publică prealabilă.

    ”Această tragedie s-a întâmplat din cauza unei decizii aberante a Ministerului Sănătății care ne-a privat pe toți de spitalul Municipal. Suntem cu toții în situația în care nu avem unde să ne tratăm urgentele. În toată perioada asta am avut prieteni și cunoștințe care au avut nevoie să se trateze în regim de urgență și nu avut unde. Decizia însă s-a luat peste capul comunitatii, peste durerile și nevoile oricui”, este răspunsul postat pe Facebook de Florin Ceparu, funcționar din Primăria Râmnicu Sărat.

    La rândul său, primarul Sorin Cîrjan, spune că taximetristul ar fi avut o șansă în plus la viață, dacă i se acordau îngrijiri medicale de urgență la spital.

  8. Matrozul Răspunde

    Odata cu sfarsitul Starii de Urgenta, Adrian Cozma a reluat traficul de tigari cu autocarele familiei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.