PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Șofer Transurban fără mască la volan. Filmat cum fumează în autobuz

Un șofer al societății de transport public Transurban a fost filmat astăzi fără mască la volan, ba mai mult, acesta a fost surprins în timp ce fuma în interiorul autobuzului.

Odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise, cu atât mai mult în transportul în comun. Se pare însă că unii șoferi de autobuz din Satu Mare au propriile reguli.

În această după-masă, un șofer al Transurban a fost surprins nu doar că nu purta mască de protecție, ci chiar fumând în autobuz, la doar câțiva pași de călători. Întrebat de ce fumează, șoferul a răspuns, la rându-i, cu o întrebare: ,,Cine ți-a dat voie să filmezi?

Reacția Transurban

Directorul Transurban, Ionuț Bujor, a precizat că va deschide o anchetă în acest caz.

,,Fiecare conducator de autobuz este obligat sa poarte masca de protectie in timpul serviciului, cum de altfel fiecare calator al societatii noastre trebuie sa foloseasca masca de protectie sau orice alt material care sa acopere nasul si gura, in timpul in care utilizeaza mijloacele de transport in comun ale Transurban.

Aceste masuri, chiar daca par mai greu de acceptat de toata lumea, trebuie sa devina o realitate si o obisnuinta, atat pentru protectia proprie, cat si pentru a celor din jur. Societatea noastra a anuntat masuri in acest sens, incepand cu ziua de azi, una dintre ele fiind chiar aceasta, a purtatului mastii de protectie.

Avand in vedere cele vizionate vom analiza cazul in vederea luarii masurilor disciplinare care se impun. In alta ordine de idei, multumim pentru vigilenta. Doar corectand aspectele care nu functioneaza putem creste calitatea serviciului public de transport”, a declarat Ionuț Bujor.

Transurban revine la 85% din capacitate

Transurban revine la 85% din capacitate în municipiul Satu Mare, iar pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție, a anunțat primarul Kereskenyi Gabor.

Urcarea și coborârea se vor face pe ușile doi și trei, pentru a îi proteja pe șoferi. La capăt de linie se va asigura dezinfecția mijloacelor de transport. Autobuzele nu vor porni dacă nu se respectă măsurile prezentate anterior.