PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Stâlpi în mijlocul Centurii Sătmarului. Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă

Cu toate că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare avansează vizibil, Asociația Pro Infrastructură a ținut să tragă un puternic semnal de alarmă. Potrivit asociației, utilitățile nerelocate blochează continuarea lucrărilor, problema fiind una care datează încă de anul trecut.

,,Deși atrăgeam atenția CNAIR asupra acestui aspect în 2019, aceeași stâlpi de curent sau conducte de gaz ce blocau continuarea lucrărilor anul trecut le blochează și astăzi. Finalizarea sectorului sudic dintre DN19A și DN19 depinde exclusiv de relocarea unor stâlpi de curent, iar finalizarea unor structuri pe sectorul nordic este de asemenea mult întârziată de relocări similare.

Solicităm CNAIR să se implice mult mai profesionist decât până acum în soluționarea acestor blocaje birocratice care riscă să împingă finalizarea proiectului după anul 2021. Nu în ultimul rând solicităm recepționarea parțială până la finalul acestui an a celui mai avansat sector al proiectului dintre DN19 și DN19A ce conține și pasajul peste râul Someș”, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură.

CITEȘTE ȘI: