Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Stâlpi în mijlocul Centurii Sătmarului. Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă

Cu toate că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare avansează vizibil, Asociația Pro Infrastructură a ținut să tragă un puternic semnal de alarmă. Potrivit asociației, utilitățile nerelocate blochează continuarea lucrărilor, problema fiind una care datează încă de anul trecut.

,,Deși atrăgeam atenția CNAIR asupra acestui aspect în 2019, aceeași stâlpi de curent sau conducte de gaz ce blocau continuarea lucrărilor anul trecut le blochează și astăzi. Finalizarea sectorului sudic dintre DN19A și DN19 depinde exclusiv de relocarea unor stâlpi de curent, iar finalizarea unor structuri pe sectorul nordic este de asemenea mult întârziată de relocări similare.

Solicităm CNAIR să se implice mult mai profesionist decât până acum în soluționarea acestor blocaje birocratice care riscă să împingă finalizarea proiectului după anul 2021. Nu în ultimul rând solicităm recepționarea parțială până la finalul acestui an a celui mai avansat sector al proiectului dintre DN19 și DN19A ce conține și pasajul peste râul Someș”, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură.

CITEȘTE ȘI:

18 comentarii

  1. mae Răspunde

    da ce mai asteapta bulangii sa mute stilpi pune 2 stilpi mai inalti si sa rezolvat

    • xxx Răspunde

      Unde te grabesti? Este nevoie de 20 studii de fezabilitate, 10 proiecte despre modul cum v-a fi mutat acel stalp si 1mil Euro. 10 ani mai tarziu, stalpul rezista.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Ce atata stres. Si pe O Goga or ramas stalpii in mijlocul trotuarului, si nu se izguleste nimeni.

      • realitatea Răspunde

        Aia e o lucrare absolut aiurea. La momentul executăriidupă cum știu nici autorizație nu avea. Ar trebui imputat lui Coica pe persoană fizică și pus să refacă la stadiul inițial.

      • a Răspunde

        Aceasta campanie cu centura, cat de ok este, trebuie sa inceteze. Pana la sfarsitul anului vedem daca italienii rezista sau ba.
        Informatiile oficiale si reale ale API sunt: 50 la suta progres fizic, 57 financiar.. pam, pam. Practica ne-a aratat ca in situatii de acest tip s-a ajuns la rezilieri, deci ani… ani multi pierduti.
        Chestiunea cu inauguratul pe jumatate este gogoasa electorala. Fiind fin fonduri UE, nu se va face receptie partiala. Cel putin pana acum, azi si chiar si maine, statul roman nu a receptionat o bucatica, doar lotul intreg, in orice drum din fonduri UE.
        Ziaristii de fata, care scriu aceste tampeni, ori scriu la comanda, ori sa mai caute surse.
        Termenul real de terminare, daca nu moare firma italiana este 2022, poate 23.
        Pe surse din CNAIR, se stia de anul trecut, ca italienii nu termina. Au renuntat la contestatii pentru alte lucrari din tara, doar sa mai primeasca timp, la centura SM. pam, pam!

  2. Satmarean Răspunde

    De ce nu intra cu un buldozer ……din gresala in el si cand va fi una cu pamantul si nu va avea curent unii sa vezi ce repede se va rezolva atunci.Numai cu gazul si curentul sa nu ai treaba sa faca si ei ceva ca dureazaaaaa.

    • c-block Răspunde

      Ăla e stâlp pentru linia de 110 kV nu de 20 kv sau de 10! Te riști? Și din ce văd e stâlp nou-nouț. Expropierile pe hârtie s-au făcut în 2014. Unde e ăla care zicea că ce ușor e de mutat un stâlp când povesteam exact acest aspect și că eu vorbesc prostii când spun că drumul va fi gata și stâlpul tot acolo va fi? E foarte greu să urnești din loc Electrica. E mai mult decât un stat în stat.

      • a Răspunde

        Nu stiu de care parte esti, dar ….
        API ne informeaza ca in toamna, tarziu se vor face relocari (nu mutari).
        Mai cititi si alte forumuri.

        • c-block Răspunde

          Trebuia deja de mult. Eu nu sunt de nici o parte. Constat doar încă o dată că e dificil cu Electrica. Experiență proprie.

    • ... Răspunde

      De la covid ai trecut și la electrice? Și aici ești expert? Măi să fie! Nu vrei să fii primar? Sau președinte de Consiliu Județean? Oricum ai avut o manifestare foarte deșteaptă!😱😥😤

  3. cetatean Răspunde

    Electrica nu are si ea un termen sa-si mute stalpul ? Sanctiuni , amenzi etc

    • Ion Răspunde

      Nu!Si iarăsi Nu!Stat in Stat!Poate să vină Luká,Tămas si Ardelenii si nici atunci nu se va intâmpla nimic!Te asigur!

      • a Răspunde

        Citeste ce am scris msi sus. De astfel de lucrari se ocupa (in general) ELM. Cred ca cei din Cluj s-au inchis, a ramas Bucurestiul. Ei su lucrat zilele astea pe Sebes -Turda, si probabil prin octombrie bin la SM.
        Am dat 3 stiri despre centura, baietii pot sapa, sa vada mai departe.

        • c-block Răspunde

          Pe cât pariu că nu va fi așa? Întrebarea e retorică. Știu și de ce. Din cauza banilor.

  4. Nha Răspunde

    Pentru cei care ati scris aici numai sa va aflati in treaba , si cei de la portalsm ( profesionisti de 2 banuti) care ati pus poza : stalpul cu pricina care e de medie tensiune – 20 kV , nu mai e la ora articolului de o saptamana . Nu aia e problema Probleme sunt cu LEA de 110 kV ce trebuie reglementate in vreo 5 locuri , care nu-s asa simplu de rezolvat ( vezi A10 cat a durat ) . De ce nu-s ? Finantare , proiecte , exproprieri pt stalpi , pauze de tensiune ( pica juma de oras si iara-i bai ) , executanti priceputi si seriosi , putoare , ipocrizie , nestiinta , neputinta , prostie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.