PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii USR-PLUS Satu Mare nu vor nicio alianţă cu PSD-ALDE. “Exclus!”

Principalii lideri ai Alianţei USR-PLUS Satu Mare, Mircea Ciocan şi Radu Panait, nici nu vor să audă de discuţii pentru o alianţă cu PSD-ALDE, afirmând că acest lucru este exclus şi după alegerile locale.

„În fotbal există o limită până la care poţi să faci transferurile. Probabil pe modelul acesta de gândire ei sunt deschişi la orice, noi nu, n-o să facem nicio alianţă cu PSD-ul. După alegeri se vor contura anumite alianţe, consiliile judeţene şi consiliile locale, dar cu PSD -ALDE e exclus”, a spus Mircea Ciocan, candidatul PLUS la preşeidnţia Consiliului Judeţean Satu Mare.

Ei au avut discuţii cu cei de la PNL, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat.

„Am avut un PNL care ştiam că este în alianţă cu UDMR pe plan local, pe de altă parte am avut un PNL care prin vocea candidatului lor ne-a solicitat. Eu zic că a fost un exerciţiu bun pentru noi pentru că ne-am reamintit care a fost motivul real pentru care am intrat în politică: ca să schimbăm clasa politică. Mai avem un electorat care nu a votat PSD, PNL, UDMR la europarlamentare sau la prezidenţiale, ci ne-a votat pe noi, şi considerăm că acel electoral aşteaptă să ne vadă acum activi în campania electorală şi la alegerile locale”, a mai spus Mircea Ciocan.

Candidatul USR la Primăria Satu Mare, Radu Panait, a fost şi mai tranşant, el spunând că nu doreşte alianţă cu PSD-ALDE nici după alegeri.

“Nici măcar după alegeri nu vom lua în considerare o alianţă cu PSD sub nicio formă, nici cu cei de la ALDE. În momentul de faţă nu luăm în considerare o invitaţie din partea celor de la PSD, dar nici după alegeri nu vom lua în considerare”, a punctat Radu Panait.

El se aşteaptă la un rezultat foarte bun în special în mediul urban.

“Alianţa USR-PLUS are o aderenţă foarte bună în mediul urban, ne aşteptăm să facem un scor bun. Chiar avem o acoperire destul de bună în judeţ având în vedere timpul scurt în care cele două partide au reuşit să se dezvolte. Practic, cei din mediul rural au mai puţin apetit pentru politică comparativ cu cei din mediul urban”, a mai spus Panait.

Transmisiune LIVE:

Citește și: