PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mama care a învins sistemul! Băiatul ei, admis la Colegiul Național “Mihai Eminescu”

După o luptă de aproximativ două săptămâni cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Satu Mare, președintele Asociației Castelul Erhard, Edita Enciu, a reușit să învingă sistemul și să obțină mai multe locuri la admiterea în liceele din Satu Mare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Într-un final, cei de la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare au recunoscut Ordinul emis de Ministerul Educației și au acordat locuri în plus la admiterea în licee pentru elevii cu cerințe educaționale speciale: ,,În cele din urmă ISJ mi-a dat dreptate’’, a declarat, pentru Portal SM, Edita Enciu.

Datorită acestei reușite, fiul Editei Enciu, Erhard, va studia în următorii patru ani la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Astfel, prin acest ordin, spun specialiștii, profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit.

CITEȘTE ȘI: