Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Mama care a învins sistemul! Băiatul ei, admis la Colegiul Național “Mihai Eminescu”

După o luptă de aproximativ două săptămâni cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Satu Mare, președintele Asociației Castelul Erhard, Edita Enciu, a reușit să învingă sistemul și să obțină mai multe locuri la admiterea în liceele din Satu Mare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Într-un final, cei de la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare au recunoscut Ordinul emis de Ministerul Educației și au acordat locuri în plus la admiterea în licee pentru elevii cu cerințe educaționale speciale: ,,În cele din urmă ISJ mi-a dat dreptate’’, a declarat, pentru Portal SM, Edita Enciu.

Datorită acestei reușite, fiul Editei Enciu, Erhard, va studia în următorii patru ani la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Astfel, prin acest ordin, spun specialiștii, profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit.

CITEȘTE ȘI:

19 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Pai no, din parinti speciali se nasc copii speciali.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Ești un BOU! Aș fi curios cum te-ai descurca tu în situația doamnei? De fapt știu. Dădeai puradelul în plasament în secunda 2. Mare gânditor din fundul curții ce ești!

  2. Y si tanga Răspunde

    Mare mare țăran ești, vulpea tripolară!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      🤔…pai, nu e “speciala? Ca doar mictioneaza cu zset pe simpli cetateni. Rate decontate de serviciu pt casa, vouchere, pensie speciala… . N-aveti idee cum se transforma educatoarele astea dupa ce se ajung. Rapid le miros picioarele a cadavre,

  3. Feri N Răspunde

    BRAVO EDITA! SUCCES ERHARD!

  4. satmarean Răspunde

    daca are aceleasi obiceiuri ca si la eliade, copilul problema o sa aiba multe probleme impreuna cu maicuta lui. si sigur are aceleasi obiceiuri care a tinut la o scoala de cartier.

    • P. Beata Răspunde

      Este un parinte care se lupta cu disperare pentru copilul sau . Altii prefera sa ii lase de izbeliste , daca au o mica problema . Inainte de toate ar trebui sa remarcam doar acest aspect . Nu putem critica pe nimeni pentru actiunile sale in astel de situatii atata timp cat noi nu ne confruntam cu ele . Sa va dea Dumnezeu numai copii sanatosi tun !

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        @P.Beata, o fi unul care are o clasă întreagă dat în plasament. Comentează aiurea și el.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Ce ar fi să lași asta pe seama pedagogilor de acolo? Sunt absolut sigur că se vor descurca infinit mai bine decât cei de la generală pentru că în primul rând majoritatea sunt pregătiți mai bine decât cei de la generală. Îți spune asta un părinte cu copil cu CES care duce o luptă similară fără să vrea. Succes!!!
      PS. Un copil cu asemenea probleme a fost sfătuit acum puțini ani că nu e cazul să încerce să dea bac-ul pentru că strică imaginea școlii probabil. Acum e student la IT în Suedia bineînțeles cu bac-ul luat și deja lucrează în domeniul IT. Ce vrei tu de fapt? Un asistat social pentru că nu poate lucra fără școală sau un om util societății? Sunt sigur că dacă termină la sociologie și se va califica mai departe în domeniu se va apleca altfel asupra problemelor semenilor.
      Și în final ce te f.te pe tine grija? Te deranjează cu ceva? Majoritatea autiștilor te depășesc net la inteligență. Nu sunt deloc proști, chiar sunt superinteligenți dar trăiesc în lumea lor și cu fixurile lor. Uită-te la serialul Monk. Poate te lămurește puțin.

  5. Peda Gogu Repetent Răspunde

    @satmarean, pe tine mai degrabă să te intereseze faptul că din copiii înscriși în clasa a I-a acum 12 ani numai 46% au promovat Bac-ul anul acesta!!! Restul …….😱 Și din cei promovați mulți pleacă în afară la studii și nu mai vin înapoi sau mulți nu-și găsesc rostul în viață cu tot cu Bac! Asta e viitorul nostru “luminos”!😥 Măcar acest copil vrea să învețe! Tu sau oricare altul cu ce drept refuzi un drept fundamental al copilului? Sau ți-a dat și ție mintea în lumea ordonanțelor militare neconstituționale???

    • satmarean Răspunde

      copilul nu o sa se integreze la ce comportament are. ma-sa lupta sa-l integreze cu forta cum a facut si la eliade, dar eliade(cu un parinte muncitor calificat ca mine se juca) o sustinea de frica presei, statutului de cadru militar, fundatia, etc. sa vedem eminescu daca face compromisuri.

  6. alex Răspunde

    As vrea sa vad cum se descurca copilu la eminescu avand invedere ca programa e grea felicitari pentru reusita dar gandestete pentru copil si discuta cu el !

  7. GB Răspunde

    “O școală incluzivă trebuie să răspundă nevoilor comunității, și nu invers, și să asigure o participare egală a tuturor elevilor. Incluziunea este și răspunsul la tranziția de la colectivism la individualism, unde fiecare individ contează și cu toții avem nevoie de mai multă răbdare și toleranță față de cei care sunt diferiți.”- citez din d-na Maria Hegyi, profesor de sprijn și logoped și psiholog clinician privat (aflati cate ceva despre ces aici-www.aspireteachers.ro/noutati/2019/12/18/acces-in-scoala-ces-cu-maria-hegyi). Daca vreun parinte stie o scoala care corespunde, macar partial, celor citate este un parinte fericit. Cat despre Eminescu: elitist?-da, dar incluziv?- nu, si din pacate o spun din experienta personala ca parinte. Intradevar iti scot ochii cu olimpicii, dar restul?. Profesorii bine pregatiti, titrati, somitati matusalemice la nivel local cu aspiratii academice care se ocupa cu drag de primii, dar restul? Profesori-dr. vorbesc pe “aceeasi limba” cu olimpicii la ore cat si in particular, dar cu restul? Nu o sa uit niciodata replica dirigintelui (cu ocazia primei sedinte cu parintii “bobocilor de clasa a-lX-a”) la ingrijorarea parintilor care au simtit din plin “unda de soc” a primului semestru de la Eminescu -” Nu se pune problema daca vor lua Bac-ul, intrebarea e cu cat?”. Si ar mai fi multe….disciplina…siguranta…Dar e Eminescu! Nu, nu mai e acel Eminescu dragi profesori-dr. somitati matusalemice ca in goana dvs. elitista Slavici va luat fata (singurul 10 anul acesta la Bac!) Treziti-va si fiti pedagogi pentru toti, raspundeti nevoilor comunitatii nu invers! Dar am divagat destul, subiectul era copiii cu CES, si parerea mea e ca la aceasta scoala va fii infinit mai greu pe considerentul ca e opusul a ceea ce ar trebui sa ofere, acesti copiii intrand in categoria? Ati ghicit- restul. Un singur sfat va pot da tot din experienta – Sa primeze interesul si fericirea copilului indiferent de scoala urmata!
    PS: Dupa primul semestru ne-am mutat de la Eminescu la Slavici iar beneficiile sau vazut instant din toate punctele de vedere, dar in primul rand in psihicul si socializarea copilului, iar anul acesta am absolvit Bacul cu brio!

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Felicitări pentru bac! Din păcate nu prea sunt alte variante și școlile așa-zis inclusive sunt ……. nici nu știu cum să spun elegant. Mai bine mergeți și vedeți. În momentul de față școlile încă sunt o fabrică de absolvenți și performanțele se cântăresc după kilogram. Cine poate rezistă. Aici e problemă și cu programa școlară și cu elevii și cu formarea profesorilor și cu mentalitatea dinspre minister. Foarte multe trebuie schimbate dar în primul rând aceste schimbări trebuie să se vrea. Și nu în ultimul rând aceste reforme trebuie să pornească pe un făgaș, ori la noi cum se schimbă conducerea și schimbă partitura și se începe totul din nou. Rezultatul se vede. Acum cel mai recent cu educația asta din timpul pandemiei. 😥
      Să sperăm la mai bine. Speranța moare ultima. Altfel ultimul plecat va stinge lumina.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Felicitari pentru ca “a-ti luat bacul”. Cum v-ati descurcat? Luat nota mai mare ca copchilu?

  8. varu Răspunde

    Peda Gogu
    Cu ordonanțele , cred v-ați pripit ….. vine valul –din păcate..! și ne vom cam tempera ……unii

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Aici totul a plecat de la o greșeală a IȘJ. Tot valul nu era dacă se respecta ordinul ministerului. Atât. Celelalte județe inclusiv cele vecine s-a descurcat în acest sens. Bine că s-a rezolvat. Și eu sunt de acord cu @GB, poate era mai bine pentru copil la Slavici.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        La slavici? Pai in mediul domniei sale nu existi daca copilu nu e la sc 1 si apoi la eminescu. Era sub standardu domnitei subofiterese sa aiba plodu la slavici sau,doamne feri, la economic.

        • Peda Gogu Repetent Răspunde

          Ești bolnav tată! Du-te și te tratează! Doamna nu a cerut nimic altceva decît ce e perfect legal. Nu numai copilul dânsei este în situația asta. Habar nu ai câți copiii sunt așa. Arunci vorbe aiurea! Frustrări, frustrări. Și să moară capra vecinului. Îți doresc să nu afli cât de “grijuliu” poate fi statul nostru “minunat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.