PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Dorel Coica critică organizarea Zilelor Maghiare Partium la Satu Mare: „Nu este de bun simț”

Candidatul PSD la Primăria municipiului Satu Mare, Dorel Coica, critică decizia autorităților locale de a organiza în acest an Zilele Maghiare Partium în municipiu. El spune că decizia nu este una corectă, nici de bun simț.

„Nu dăm drumul la școli, nu dăm drumul la restaurante, nu dăm drumul la alte și alte obiective economice, care ar putea produce bani pentru țara asta, și facem o mare sărbătoare etnică numai din dorința de a strânge toți etnicii maghiari și a le smulge jurământul că vor merge și vor vota cu actualul primar. Nu mi se pare o chestie corectă, nici de bun simț.

[…] Chiar m-am întrebat la un moment dat, avem prefect din partea UDMR? Știam că avem prefect, dar știam că prefectul este din partea Guvernului României, a Partidului Național Liberal. N-am văzut niciun fel de atitudine. Nu este permis ca tu, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, și care răspunzi de sănătatea publică, să nu ai o atitudine, și să ieși măcar cu un comunicat de presă în care să spui măcar că nu ești de acord cu o astfel de idee. Din punctul meu de  vedere, prefectul a scăzut efectiv ca și valoare.

[…] M-am mirat că nu au avut o reacție nici prefectul, nici alte instituții ale statului, dar ținând seama de ierarhizarea locală. Aici, UDMR-ul conduce tot! Chiar dacă prefectul e român, chiar dacă șefii instituției sunt români, UDMR-ul conduce tot”, a spus Dorel Coica, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Satu Mare.