Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

VIDEO. Dorel Coica critică organizarea Zilelor Maghiare Partium la Satu Mare: „Nu este de bun simț”

Candidatul PSD la Primăria municipiului Satu Mare, Dorel Coica, critică decizia autorităților locale de a organiza în acest an Zilele Maghiare Partium în municipiu. El spune că decizia nu este una corectă, nici de bun simț.

„Nu dăm drumul la școli, nu dăm drumul la restaurante, nu dăm drumul la alte și alte obiective economice, care ar putea produce bani pentru țara asta, și facem o mare sărbătoare etnică numai din dorința de a strânge toți etnicii maghiari și a le smulge jurământul că vor merge și vor vota cu actualul primar. Nu mi se pare o chestie corectă, nici de bun simț.

[…] Chiar m-am întrebat la un moment dat, avem prefect din partea UDMR? Știam că avem prefect, dar știam că prefectul este din partea Guvernului României, a Partidului Național Liberal. N-am văzut niciun fel de atitudine. Nu este permis ca tu, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, și care răspunzi de sănătatea publică, să nu ai o atitudine, și să ieși măcar cu un comunicat de presă în care să spui măcar că nu ești de acord cu o astfel de idee. Din punctul meu de  vedere, prefectul a scăzut efectiv ca și valoare.

[…] M-am mirat că nu au avut o reacție nici prefectul, nici alte instituții ale statului, dar ținând seama de ierarhizarea locală. Aici, UDMR-ul conduce tot! Chiar dacă prefectul e român, chiar dacă șefii instituției sunt români, UDMR-ul conduce tot”, a spus Dorel Coica, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Satu Mare.

22 comentarii

  1. mae Răspunde

    dorele ai mare dreptate stam toti inchisi in case masca bla bla bla dam amenzi da apoi facem party dasi daun asta de gabor ce primar de doi bani serios mi greata de fata lui cum poti sa dai curs la asa ceva festa ar trebui sasi dea demisia si sa mearga la budapest sa faca feste

  2. Satmarean Răspunde

    Nici vorbă de Partium !!!. Asta ar mai lipsi acum în plină pandemie !!!

    • Tzaranu Răspunde

      Noi ramanem la chefuri si hore pe manele….. Cu multa bere si gratare si nelipsitii mici… Romanilor nu le e frica de virus..

  3. Calin Răspunde

    Ia măi hop și ăsta. Sare ca puricu să nu rămână pe din-afară.

  4. John Doe Răspunde

    Este de bun simt sa ceri 300 lei/test covid? Este de bun simt sa deschizi cabinete cu bani din bugetul local? Este de bun simt sa fii traseist? Daca ar fi fost vorba de zilele orasului sau alt eveniment cu specific romanesc, ai fus aceeasi problema? (“a le smulge jurământul că vor merge și vor vota”)

    Nu ma intereseaza rasa, etnia, sexul etc. Om sa fii. Ceea ce tu intelegi foarte greu (nefiind cu adevarat ardelean), marea majoritate ne-am adaptat sa traim impreuna ca si fiinte a unui intreg. Diviziunea romano/maghiara se afla in mintea unor inapoiati mintali, care nu ai nici o conceptie despre prezent/viitor si traiesc intr-un trecut fascist, dictat de niste idealuri nationaliste.

    Cum se poate ca in secolul 21, fiind in Uniunea Europeana, o comunitate europeana la care apartin Romani, Maghiari, Nemti, Spanioli inca sa facem campanie electorala pe baza de etnie? In acest caz nu se autosesizeaza CNCD?

    Daca nu-ti convin aceste lucruri, nu ai decat sa te intorci de unde ai venit. Acolo sigur iti gasesti un loc de primar + scapi de ungurii care alcatuiesc in jur de 35% din populatia judetului.

    • xxx Răspunde

      J.D. imi place comentariul tau dar sa nu vada tineriada ca te eticheteaza imediat stie multe cuvinte gen inapoiat prost etc

    • ... Răspunde

      Nu doar intre politicieni este problema etnica? Du-te si incearca sa te angajezi la o firma cu conducere maghiara, fara sa sti ungureste! Nu mai vorbim ca,pe fondul lipsei de mana de lucru calificata, daca totusi esti angajat pentru ca nu au incotro pentru ca si maghiarii sunt la fel de prost pregatiti ca si restul cetatenilor romani indiferent de nationalitate, esti tratat ca ultimul om. Multi vorbiti numai sa va aflati in treaba. Nu este ok, indiferent de unde te uiti.

      • ... Răspunde

        Sunt bătut în cap. Pe lângă faptul că fur nickuri visez probleme unde nu sunt. 😱
        Ungurii da angajează maghiari în firme dar nu preferențial. Se cheamă susținerea comunității. Vrei să zici că românii nu fac așa ceva? Sau ei au voie? Dacă ești bun nu te dă afară nimeni. Au nevoie toți de specialiști. Dar e ușor să urli ca din gaură de șarpe că te-au dat afară because ești majoritar. Dar dacă sapi la informație poate aflăm că umbli la fără frecvență la locul de muncă sau cine știe ce ai mai făcut. Lasă placa asta e uzată rău.

  5. 😁😁 Răspunde

    John Doe 👍✌️✌️

  6. Szatmári Răspunde

    Wow John Doe… Nu am crezut ca exista intelectuali in SM care si isi deschid gura!
    Daca ar fi un buton cu LIKE ti-as da cu mare placere!
    Super tare comment!
    Cat despre Scoica mie imi pare rau nu numai de el, ci de acei oameni care inca mai vad fantezie in dansul…
    Un sudist ne face legea la noi si mare minune? Si-a gasit oameni care sa il voteze…

    Nu il vrem!!!

    Satu Mare nu e Ramnicu Valcea!

    • plm Răspunde

      “Un sudist ne face legea la noi”
      Dar fi sigur ca romanii nu vor nici ca Ungaria sa faca legea la noi. Tot se baga muia aia de tara de cacat.Pana nu se va gasii un roman cu coaie sa fie ales la conducerea satmarului,ungurii isi vor face de cap. Romanul isi merita soarta,nu sunt deloc uniti.

      • bine zis! Răspunde

        Daca nu este prea tarziu deja. Investitiile statului maghiar tolerate de cei din conducerea tarii , achizitiile de terenuri, cladiri, etc. prin firme interpuse la care SRI inchide ochii, toate astea ne vor duce peste cativa ani pe noi romanii in minoritate in tara noastra.

  7. vatra Răspunde

    dorel dute acasc sa fa ordine in ograda ta nu in sm tu in afara de banii nici pe mama nu il vezi

  8. Satmareanul Răspunde

    Mai paduche nenorocit nu ti-e rusine cacat cu ochi???!!! Ai nenorocit un oras intreg dobitocule!!! Numai de cabinetele tale ai avut grija! Boule! 💩

    • Una Răspunde

      Un papagal. Nu a făcut absolut nimic pentru municipiul Satu Mare, doar și doar pentru el cabinete, etc., etc. Mare mirare că nu l-o agățat încă DNA-ul. !!!. Mi-ar fi și rușine în locul lui să ma candidez la Primăra Municipiului Satu Mare. Mă întâlnisem înainte de alegeri când a candidat anterior și discutam cu cineva și îmi spunea: Nu face Doru nimic. Îl cunosc. Și uite îi dau dreptate așa s-a întâmplat.

  9. Gigi Paracliseru Răspunde

    Voi sunteti de vina,politicienii romani !Pentru un kkt de alianta sau sustinere politica,i-ati pupat pe unguri in koor,si v-ati milogit mereu sa va sustina !Acum e prea tarziu,deja va dau cu flit !!

  10. Smile Răspunde

    Până la alegerile locale, tot în ipostaza asta de rasist o dă, muistul naibii, marş de unde ai venit dacă tot îi urăşti pe maghiarii, Scoică proastă, cu rahaturile tale cu tot.

  11. ... Răspunde

    Bancul zilei. Coica ne învață ce e aia bun simț.😱😂🤣😅 Du-te măi de unde ai venit!

  12. Rumanu Răspunde

    Io votez udemereu , vad ca in oraselu nostru dezvoltare si olecutz de curatenie mai buna ca inainte , drumurile mai ca in palma , parculet curat , numai unii mai mananca bomboane agricole /seminte si arunca coji pi gios. Facui si plimbare pi trotuare si vazui ca sunt tot mai multile facute frumos si bordiruite nou.
    Votai udemereul si data trecuta din smecherie si suparare pe psdeu ,si avusi dreptate , nu sunt deznadasduit.

  13. Romanurile Răspunde

    Iar au migratorii mai multe drepturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.