PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zeci de oameni înghesuiți în bazine mici, la un ștrand din Satu Mare. Bazinele mari, umplute cu apă rece

Zeci de oameni sunt înghesuiți în bazinele mici de la ștrandul din Mihăieni, județul Satu Mare, în vreme ce bazinele mari sunt goale din cauza apei reci, spun oamenii.

De la primele ore ale dimineții, fără nicio măsură de prevenţie sau distanţare socială, zeci de oameni împart bazinele mici ale ștrandului din județul Satu Mare. Oamenii spun că ar respecta distanțarea socială dacă ar avea spațiu suficient.

„Umilință totala… Distanțare fizica 0! De ce? Pentru că bazinele sunt ținute cu apă rece. Și sunt goale”, a spus un bărbat pentru PortalSM.

Bărbatul se află la ștrand împreună cu familia, dar spune că nu are unde să îi lase pe copii. El este revoltat deoarece a plătit bilet, a făcut sesizare, dar nimeni nu face nimic.

„Stau cu copiii și nu am unde să îi las. E rece, observați că e gol. Eu am plătit bilet de ștrand, nu piscină cu apă rece. Ne aglomerează pe toți, cu copii, în cele mici. Sunt revoltat, dar asta e”, a mai spus bărbatul.

Totodată, bărbatul este nemulțumit de faptul că ospătarii nu poartă masca corespunzător.

Reamintim faptul că în data de 12 iulie, la același ștrand au fost probleme asemănătoare. Zeci de persoane au împărțit și atunci bazinul fără nicio măsură de prevenţie sau distanţare socială.

Informația s-a propagat atunci foarte repede în mediul online, la câteva ore de la publicarea imaginii pe internet, fotografia era virală în toată țara, iar la fața locului a fost trimis un echipaj de Poliție.

Prefectura Satu Mare a ales în atunci prevenirea.

„Am trimis imediat un echipaj de Poliție, care mi-a transmis niște imagini care erau foarte asemănătoare cu cele relatate de doamna respectivă. Nu avea rost să începem să dăm amenzi. Pentru ce?! Pe cine interesează că este amendat sau nu? Important este să se repare acea situație. Mi s-a părut mult mai important să prevenim decât să venim să amendăm. Am cerut administratorului, dacă dorește să funcționeze în continuare, să stea un membru al personalului lângă bazin. Există această regulă de o persoană la 4 metri pătrați. […] Se poate foarte bine păstra minimum de reguli care sunt necesare și care să reducă la maxim riscul de infestare.

Suntem, totuși, un județ în care cazurile sunt foarte mici, deci riscul este mic, dar totuși circulă oamenii”, a spus Radu Bud, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE.

Citește și: