Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO&VIDEO. Ce măsuri au fost luate la ștrandul unde au fost zeci de oameni înghesuiți în bazin

Imaginea de la ștrandul din județul Satu Mare în care apăreau, duminică, zeci de oameni înghesuiți într-un bazin s-a propagat foarte repede în mediul online. Astfel, la câteva ore de la publicarea imaginii pe internet, fotografia era virală în toată țara, iar la fața locului a fost trimis un echipaj de Poliție.

Prefectura Satu Mare a ales în acest caz prevenirea, în locul pedepsirii.

„Am trimis imediat un echipaj de Poliție, care mi-a transmis niște imagini care erau foarte asemănătoare cu cele relatate de doamna respectivă. Nu avea rost să începem să dăm amenzi. Pentru ce?! Pe cine interesează că este amendat sau nu? Important este să se repare acea situație. Mi s-a părut mult mai important să prevenim decât să venim să amendăm. Am cerut administratorului, dacă dorește să funcționeze în continuare, să stea un membru al personalului lângă bazin. Există această regulă de o persoană la 4 metri pătrați. […] Se poate foarte bine păstra minimum de reguli care sunt necesare și care să reducă la maxim riscul de infestare.

Suntem, totuși, un județ în care cazurile sunt foarte mici, deci riscul este mic, dar totuși circulă oamenii”, a spus Radu Bud, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE.

Citește și:

7 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Aceste imagini ar trebui sa fie un semnal de alarma pt administratorii acestor locatii (daca vor sa mai functioneze) si sa transmita sarcini precise personalului care supravegheaza respectiv sa nu lase in bazin sa se aglomereze, sezlongurile sa fie puse la minim 1,5-2 m distanta ,sa fie dezinfectate la distribuire , barile de sustinere de la intrarea in bazine sa fie si ele dezinfectate la un interval de max o ora.etc
    Ar fi bine daca cei cu atributii de control ar vizita cat mai des aceste locatii, mai ales la sfarsit de saptamana.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      “Bările” ???? Tradus în română???

      • covid 19 Răspunde

        In romaneste…,,berile”. Asta-i important? Omul are dreptate.

        • lupul moralizator Răspunde

          Dacă faci morală la altul ca să respecte normele și să fie corect atunci măcar fă un efort și scrie și tu corect. Textul expus de dumnealui e un deșeu, nu știu dacă ia o notă de trecere la capacitate. De bacalaureat nici atâta.

  2. Lyly Răspunde

    Domn prefect, ca sa intelegem mai bine!
    Politia, care de acum are masinile de serviciu inscriptionate ca in Germania, va continua sa aplice legea tot ca in Romania!
    Echipajul de politie a fost trimis sa faca “un live pe Facebook” nu sa aplice legea???
    A-ti fi surprins sa vedeti cata lume este interesata daca legea este aplicata sau nu pt. in Romania si pt. tpata lumea pt. ca semnalul dat de autoritati este “ce rost are sa ii amendam” ……
    Bine ca salariile le luati intregi si suficient de indestulatoare!
    Legea si fraierii care mai cred in dreapta ei aplicare, pot astepta mult si bine …..

  3. Pop Ioan Răspunde

    Contra vintului nu se poate….Cine este proprietarul strandului ca nu s-au dat amenzi???

    • x-ulescu Răspunde

      normal asa ar trebui sa faca politia , prima data un avertisment , apoi daca se repeta amenzi . Dar totusi este patronu pnl-ist sau din zona lor de afaceri ? asta asa ca fapt divers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.