Ultima actualizare: azi, 21:54
Locale

Alți patru sătmăreni au fost declarați vindecați de COVID-19

Încă patru sătmăreni s-au vindecat după infectarea cu COVID-19, anunță Instituția Prefectului Satu Mare, bilanțul ajungând astfel la 146 de vindecări.

La nivelul județului Satu Mare, în data de 11 septembrie 2020, se află în carantină la domiciliu 378 persoane. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 146 vindecări și 20 decese cauzate de coronavirus. De asemenea, au fost testate 14.972 persoane și au fost efectuate 22.927 teste, anunță Instituția Prefectului Satu Mare.

Tot astăzi a fost înregistrat și un nou deces în județul Satu Mare. Persoana decedată, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care prezenta multiple comorbidități și a fost internat pe secția ATI a Spitalului Municipal Carei.

9 comentarii

  1. El Dottore Răspunde

    Concluzia tulburătoare a medicilor din Bergamo după ce au consultat supraviețuitori ai virusului, la șase luni de la infectare
    “Cum vă simțiți?”. Doctorul vorbește cu o femeie de 54 de ani care încă nu poate să urce un rând de scări fără să-și tragă sufletul. “Mă simt ca și cum aș avea 84 de ani”, spune aceasta.
    Medicii din Bergamo spun că boala poate avea în mod evident efecte asupra întregului organism, dar lasă sechele în mod diferit, de la pacient la pacient. Dintre primii 750 de pacienți verificați, în jur de 30% aveau încă cicatrici pe plămâni și dificultăți de respirație.
    Alți 30% aveau alte probleme – artere înfundate, probleme cardiace. Iar câțiva se confruntau cu pericolul cedării unor organe. În afară de aceste simptome, ceva mai comune, mai mulți medici de la Spitalul Papa Ioan XXIII au spus că mulți pacienți se confruntă cu o serie de probleme diferite: dureri la picior, furnicături în extremități, pierderea părului, depresie, oboseală puternică.
    Studiul din Bergamo este doar unul dintre cele care încearcă să analizeze efectele pe termen lung ale bolii asupra organismului. Un studiu din Germania, care a analizat situația a 100 de pacienți, a aflat că 80% dintre aceștia avea probleme cardiace la câteva luni după infecție.

  2. Altu Răspunde

    Din cauza purtatului de mască.

    • Suedezu Răspunde

      La noi in Suedia a fost la tv interviu cu unul din cei mai buni fotbalisti la 29 de ani, dupa ce au castigat meciul din Germania, peste 2 zile s-a simtit prost, a crezut ca e o simpla raceala, dupa o saptamana a chemat salvarea, se simtea tot mai rau, doctorii au luptat 2 luni sa-l salveze, au reusit, dar omul e terminat, plamanii au 38% din capacitate, abea urca scarile, gafae, toata ziua e obosit, doctorii spun ca recuperarea va fi lunga dar nu o sa capete inapoi capacitatea pulmonara.

      • Altu Răspunde

        Nu stiu cum e in Suedia dar in Danemarca nu poartă nimeni mască.

        • Hmmmm Răspunde

          Cine vorbeste de masca??? Se vorbeste de altceva in comentarii…pirla.

        • Suedezul Răspunde

          Ai tu ce ai cu masca , este printre primele ,cele mai simple si putinele masuri ce pot salva oamenii de la infectare .
          Sunt meserii unde oamenii lucreaza cu masti mult ma dificile de purtat si respirat.Tu esti marele haiduc care lupta contra purtatului mastilor , si nu are frica de virus……..Da , psihologii zic ca dupa o vreme in pericol creierul se protejeaza si gaseste explicatii gen : pe mine nu ma afecteaza , eu nu primesc boala , eu scap ca asimptomatic etc .Realitatea este ALTA ….
          Deocamdata se cunoaste ca afecteaza toate organele inclusiv creierul, deocamdata nu se vede viitorul dar e posibil ca cei trecuti prin boala data de virus sa aiba speranta de viata mult mai scurta .
          Si da in Suedia ,Danemarca nu se poarta masca , dar oamenii sunt din fire asa ca nu se aglomereaza , nu umbla unii la altii ,nu fac chefuri , nu vorbesc bot la bot cu vecinul , si respecta ce le zic autoritatile , si daca o sa le zica : purtati masca , atunci ,o sa putam .In rest spitalele sunt mult mai pregatite in Suedia …….

  3. Englezu Răspunde

    La noi e mai serioasa miscarea:
    Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autorităţile locale, în condiţiile în care epidemia ia amploare în toată ţara, relatează AFP.

    Cel puţin 41.600 de persoane au murit în Marea Britanie ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Rata de replicare virală (“R”) se situează în prezent între 1 şi 1,2, adică peste nivelul care duce la o accelerare a “Începând de marţi, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor mai putea întâlni cu alte familii, în interior sau în grădini private”, a avertizat consiliul local într-un comunicat.

    “Ştiu că este dificil, mai ales când ne-am obişnuit să ne vedem prietenii şi familia, dar este esenţial să respectăm aceste reguli şi să ne protejăm reciproc în faţa creşterii bruşte a ratei de infecţie”,insă dovezile pe care le avem arată că rata infecţiei a crescut în principal din cauza interacţiunilor sociale, în special a adunărilor private”, a spus Ian Ward, care conduce Consiliul municipal din Birmingham.

  4. ... Răspunde

    Dacă după 6 luni de pandemie cum ne relaxăm iarăși e problemă nu credeți că ar trebui modificat modul de combatere pentru că așa se pare acest tip de abordare nu duce nicăieri sau nu ajunge??? Nu e vorba numai de noi că nu am fi ascultători (cu toate că excelăm la capitolul ăsta), dar e vorba și în Israel sau în Japonia unde regulile se respectă totuși. Cum scoatem puțin capul din groapă zbang reapare covidul! Ceva nu e bine și rezervele se gată. Iar imprimanta cu bancnote nu e rezolvare ba din contră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.