Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții vindecați și cei asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor).
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.380 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.
Până astăzi, 4.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 09.09.2020 (10:00) – 10.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (25 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.015.772 de teste. Dintre acestea 25.185 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.940 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.245 la cerere.
Incet dar sigur luam viteza. In iulie aveam sub 100 cazuri acum 410 si incepe scoala si vin alegerile.Sa speram ca trecem cu bine si sa tragem invataminte pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta.
Aceste infectari miros a ordin de sus. E imposibil ca acuma 1 luna sa avem cate o saptamana fara nici o infectare si acuma dintr-o data avem peste 10 zilnic.
Da, ordin de sus. De la Dumnezeu, poate! Cum ai dedus că saltul este imposibil? Suspect de ÎNCEATĂ a fost evoluţia pandemiei până acum. No, da’ nu-i târziu pt. a recupera că idioţi care nu respectă nimic din regulili de prevenţie avem destui printre noi.
@covid 19,dar respectă tu, și nu te infectezi, lasă tu pe alții și nu mai da sfaturi. Nimeni nu îți spune să te protejezi. Dar mai taci odată cu nerespectarea tâmpeniilor debitate de guvernanți. Azi mi-a zis un prieten din Danemarca că acolo nu poartă nimeni mască,doar doctorii. Și ăia sunt idioți, bine că sunt deștepți cei ca tine. Du-te frate în Sahara să stai singur, sigur nu te infectezi. Eu îți plătesc bilet, numai taci dracului odată
PS: nimeni nu îți spune să NU te protejezi.
@Altu, dacă te-ai recunoscut printre idioţii de care vorbeam e bine. Eu port mască doar când intru în contact cu alte persoane şi le pretind acelaşi lucru dacă se apropie de mine cu intenţia de a conversa. În rest igienă riguroasă şi distanţare şi nu simt că fac un mare efort dar este puţinul care mi se cere şi fac acest lucru. Văd şi la serviciu idioţi care se scuipă de la un jumătate de metru că de, ei sunt emancipaţi, ei nu cred în covid. Şi dacă tot m-ai drăcuit îţi urez şi eu: lovi-te-ar covidu! Şi mai taci dracului de minoritar!
Normal ca poarta doar medici masca, ceilalti fara masca sunt comunitatea de romani ce traiesc in Danemarca. 😉 ….despre asta vb prietenul tau.
Asistentii si doctorii de la Unitatea primiri urgente sunt pozitivi foarte multi.
@covid 19,pe mine să mă lovească covidu iar pe tine cancerul, să vedem care îi mai șmecher. Eu nu pretind de la nimeni nimic, vreau doar normalitate,care a fost înainte de isteria covid. Poarta mască și tu cum li se cere copiilor, câteva ore la școală. Când apare vaccinul sper să fii primul injectat și ți le donez și pe ale familiei mele, să fiu sigur că …
Tu esti cel mai smecher, stai linistit. Si foarte inteligent…n-am cuvinte…
Tu trebuie musai sa mergi la un psiholog. Nu exista un articol, in special cu subiectul Covid sa nu ai un comentariu sau sa nu te contrazici cu cineva. De parca noi am fi de vina pt. situatia asta. Interesant este ca aproape intotdeauna politizezi subiectul, ca stam sa ne intrebam daca tu ai o problema cu covidu’ sau ai o problema cu guvernantii. Tu ne trimiti in Sahara, culmea ne mai si platesti biletul, dar de ce nu pleci tu in Korea de Nord? Ca acolo nu este covid si poti sa traiesti fara botnita, in Libertate…
PS
Am auzit ca Altu ne plateste drumul pana in Sahara. Ce ziceti? Ne adunam de o excursie in Egipt?
@doctoru de cap,am fost la doctor, și mi-a spus să nu îmi pun mintea cu proștii,dar nu mă pot abține. Mai ales când citesc inepțiile lui @ covid 19. În Coreea de Nord nu merg că e dictatura, așa cum va fi și aici. Eu vreau libertate în care nu trebuie să port mască pt fricile altora. Bilet vă plătesc cu condiția să nu vă întoarceți. Noapte bună
” Eu vreau libertatea sa ma masturbez in fata liceelor ca pana acum,dar fara masca”.
În timp ce masca este obligatorie în spațiile publice și, uneori, pe străzi, în unele tări europene, altele nu o recomandă. Mai multe state nordice REFUZA să le ceară oamenilor să poarte mască. Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda trăiesc într-o lume foarte diferită de restul planetei, unde pe străzi, în supermarketuri, în autobuze, nimeni nu poartă mască.
Conform unui sondaj publicat pe 27 iulir de YouGov, între 5 și 10% dintre respondenții din aceste state poartă o mască, față de 78% în Franța, 88% în Spania și 77% în Statele Unite. Cele patru țări nordice așteaptă „dovada eficienței” măștii. Și mulți localnici spun că până când guvernul nu o va impune, nu o vor folosi.
Masca „nu are niciun sens”
În Danemarca, epidemia a afectat mult mai puțini oameni decât în Franța sau Italia. 13.000 de persoane au fost infectate, 613 au decedat. Directorul autorității sanitare daneze, Søren Brostrøm, explică la un post de televiziune local:
„Momentan, masca nu are sens, deoarece numărul de contaminați este foarte mic. Ar putea fi utilă pe termen lung, poate în transportul în comun, spre exemplu? Desigur, trebuie să o evaluăm.”.
Aceeași stare de spirit în Norvegia, care se consideră „într-o situație norocoasă” și doar în cazul unei creșteri a circulației virusului ar putea impune purtarea măștii. Până în prezent, în această țară au fost înregistrate 9.100 de contaminări și 255 de decese. În Finlanda, cu 7.400 de cazuri și 330 de decese, șeful autorității medicale a amânat problema măștii. „Vom vedea asta la începutul anului școlar, când oamenii se întorc din vacanță”. Aparent, în nord, virusul și-a luat și el o vacanță.
În Suedia, stimulent pentru munca de acasă
De la începutul epidemiei, Suedia a ales o strategie diferită de combatere a coronavirusului, concentrându-se, printre altele, asupra imunității de grup. Izolarea nu a fost niciodată impusă și școlile primare și colegiile au rămas deschise, precum și barurile și restaurantele. O strategie mai puțin strictă, care a născut controverse, dintr-un motiv întemeiat. Suedia are în prezent 80.100 de cazuri de Covid-19 și 5.739 de decese, mult mai mult decât Danemarca și Finlanda.
În ultimele 24 de ore, numărul de contaminări a crescut brusc (318). Pentru a limita răspândirea, Suedia a anunțat joi că va promova munca de acasa până la Anul Nou. Autoritățile medicale speră să reducă în acest fel supraaglomerarea autobuzelor, metroului și trenurilor. Guvernul se teme de un al doilea val; dacă „numărul de cazuri crește din nou, există un risc considerabil de extindere suplimentară a unor restricții în toamnă”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog la Agenția de Sănătate Publică din Suedia într-o conferință de presă.
Instituirea purtării măştii la nivel de ţară înseamnă costuri şi reglementări care sunt acceptate cu greu la nivelul populaţiei. În ţările respective, Danemarca, Norvegia, Finlanda cauza neintroducerii măştii este după cum ai spus, că nu are raţiuni practice pt. că nu sunt multe cazuri. (MASCA SE POARTĂ PT. A PROTEJA PE ALŢII!!!!!) Nu pui mască unei mase de milioane de oameni prezumtiv sănătoşi. În concluzie, rata mică de infectare în ţările respective se datorează altor motive, în special de comportament. În Suedia nu le-a ieşit şi ei înşişi au recunoscut acest lucru. Dacă pledoaria de mai sus este pt. inutilitatea purtării măştii atunci acest lucru nu este argumentat logic. Apropo, acolo se duce mâna la gură când tuşeşti? Câ eu văd peste tot indivizi care nici asta nu fac.