PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Continuă să ‘’răsară’’ stâlpii pe Centura Sătmarului. Lucrările, blocate în numeroase puncte

După ce în urmă cu circa o lună au tras un semnal de alarmă cu privire la utilitățile nerelocate ce au blocat lucrările la Centura Sătmarului, cei de la Asociația Pro Infrastructură reiterează solicitările către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Reprezentanții asociației spun că există progrese vizibile la Centură, însă, mai spun aceștia, trebuie să existe o implicare mult mai activă în procedurile premergătoare relocărilor de utilități.

,,Față de vizita noastră de la mijlocul lunii iulie observăm progrese atât la principalele structuri ale proiectului, cât și la terasamente, asfalt sau la sistemul de scurgere a apelor. Ce se lasă în continuare așteptată este relocarea utilităților electrice sau de gaze ce blochează continuarea lucrărilor în numeroase puncte.

Reiterăm solicitările noastre către CNAIR:

1. să facă toate demersurile necesare pentru deschiderea circulației până la finalul anului pe cel mai avansat sector al proiectului (4 km între DN 19 Satu Mare-Oradea și DN19A Satu Mare-vama Petea ce conține și principala structură de pe tronson, podul peste Someș de 700 de metri) și

2. să se implice mult mai activ în procedurile premergătoare relocărilor de utilități, astfel încât lucrarea să fie complet finalizată în anul 2021.”

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au mai spus că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare avansează rezonabil.

,,Pe centura Municipiului Satu Mare în lungime de 20 de km începută în 2018 lucrările avansează într-un ritm rezonabil, stadiul fizic al șantierului situându-se în jurul valorii de 60%.”