Ultima actualizare: azi, 09:17

Locale

FOTO/VIDEO. Continuă să ‘’răsară’’ stâlpii pe Centura Sătmarului. Lucrările, blocate în numeroase puncte

După ce în urmă cu circa o lună au tras un semnal de alarmă cu privire la utilitățile nerelocate ce au blocat lucrările la Centura Sătmarului, cei de la Asociația Pro Infrastructură reiterează solicitările către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Reprezentanții asociației spun că există progrese vizibile la Centură, însă, mai spun aceștia, trebuie să existe o implicare mult mai activă în procedurile premergătoare relocărilor de utilități.

,,Față de vizita noastră de la mijlocul lunii iulie observăm progrese atât la principalele structuri ale proiectului, cât și la terasamente, asfalt sau la sistemul de scurgere a apelor. Ce se lasă în continuare așteptată este relocarea utilităților electrice sau de gaze ce blochează continuarea lucrărilor în numeroase puncte.

Reiterăm solicitările noastre către CNAIR:

1. să facă toate demersurile necesare pentru deschiderea circulației până la finalul anului pe cel mai avansat sector al proiectului (4 km între DN 19 Satu Mare-Oradea și DN19A Satu Mare-vama Petea ce conține și principala structură de pe tronson, podul peste Someș de 700 de metri) și

2. să se implice mult mai activ în procedurile premergătoare relocărilor de utilități, astfel încât lucrarea să fie complet finalizată în anul 2021.”

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au mai spus că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare avansează rezonabil.

,,Pe centura Municipiului Satu Mare în lungime de 20 de km începută în 2018 lucrările avansează într-un ritm rezonabil, stadiul fizic al șantierului situându-se în jurul valorii de 60%.”

4 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Stâlpii respectivi nu apar așa din senin, au fost acolo de muuuult!
    Tocmai asta este una dintre problemele de la centură: firmele care trebui să facă relocările utilităților se mișcă foarte greu!!

    • Daniel Răspunde

      Ai doar pe jumătate dreptate!
      Stâlpii ăia au fost într-adevăr acolo, însă de vină sunt cei care au stabilit cu exactitate traseul centurii fără să vină personal să vadă despre ce este vorba. Au lucrat pe baza unor hărți învechite. Normal că nu poate muta electrica stâlpii prea ușor. Cine știe câți și pentru cât timp ar rămâne fără curent electric. Asta este din nou un exemplu perfect pentru “România lucrului bine făcut”!

  2. Emil MOLDOVAN Răspunde

    Intrebarea este : A cui este terenul pe care a fost MUSAI sa treaca rahatul asta de centura mixta (2/4 benzi)
    2 benzi la intrare dinspre Zalau ?! – cata lipsa de imaginatie si interes – gasca care a aprobat proiectu spera ca in urmatorii 10 ani Satmaru’ sa stea pe loc ?

  3. Nha Răspunde

    M-am interesat care-i stadiul cu relocarea electrica . Care a sa zica : este un subcontractor care se ocupa de partea electrica , si care inca n-a reusit sa termine proiectul de relocare ( nu inteleg de ce n-a facut pentru fiecare intersectie cu instalatii cate un proiect ca avansau mai repede ) . Cam asta e situatia , nu Electrica intarzie relocarea ca nu-i treaba lor . Dar mai sunt de relocat si conducte de gaz si apa , care nu se vad . Cu alea care-i treaba ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.