Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

Coronavirus | 113 cazuri noi înregistrate în județul Satu Mare

Județul Satu Mare a depășit 2.000 de infectări cu coronavirus, după ce astăzi, la nivelul județului, s-au înregistrat nu mai puțin de 113 noi îmbolnăviri. Și la nivel național vorbim de un nou record, după ce, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 8.600 de cazuri noi.

Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 7.419 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani. 138 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.867. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.341.867  teste. Dintre acestea, 35.964 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.808 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.156 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 594  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 4 noiembrie.

 

11 comentarii

  1. Rrrr Răspunde

    Ieri 0 azi 113. Ciudat.

    • Technics Răspunde

      Nu e nimic ciudat , sunt zile cand nu se lucreaza ,sau rezultatele vin mai tarziu de ora 13 cum suntem obisnuiti si se raporteaza a doua zi conglomerat .O tura de analize tine 6 ore.

  2. ombre Răspunde

    buna ziua! am stat si am citit articolele cu masuri, cu posibile scenarii, mi-se pare ca deja suntem isterizati si in orice boala nu vedem altceva decat covid, sa nu uitam ca suntem intr-un anotimp in care imbolnavirile gripale si racelile sunt la ordinea zilei,dar rog pe d ziaristi daca au acces la date ,sa faca o informare ca in anii precedenti(cand nu s-a auzit de covid)cati oameni s-au imbolnavit,cati au murit din cauza gripei, virozelor severe ca mi -se pare ca niste cifre se suprapun,si cum v-am scris toti suntem suspecti covid, desi sa zicem respectam toate masurile si nu va inceta infectia cu ce o sa ne mai amagiti? cu respect

  3. Cercetare Răspunde

    Omul de ştiinţă Alexander Chepurnov şi-a sacrificat sănătatea pentru a testa o teorie, scrie publicaţia sportivă Marca.com. Cercetătorul rus s-a infectat voluntar cu noul coronavirus şi a demonstrat astfel că nu se va putea ajunge la aşa-numita ”imunitate de turmă”. Aceasta pentru că imunitatea dobândită de o persoană vindecată de COVID-19 dispare în mai puţin de trei luni.
    În plină pandemie, câteva guverne, printre care cel al Suediei, au luat măsuri la lejere pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Aceştia au încercat astfel să ajungă la o imunitate de turmă. Concret, ei sperau că cea mai mare parte a populaţiei va contacta coronavirusul, va dobândi imunitate şi virusul COVID-19 n-ar mai avea astfel cum să se râspândească şi ar dispărea. Acelaşi reguli se aplică şi în cazul unui eventual vaccin.

    • ... Răspunde

      Păi și atunci stăm ascunși de covid ever? Asta e soluție după tine?

      • Logic Răspunde

        Logic ar fi ca lumea sa aiba grija, sa se vaccineze, o perioada oate mai des, poate de 3-4 ori, depinde ce vaccin va fi mai bun, iar virusul nu o sa aiba pe cine infecteze si va disparea.

      • Logic Răspunde

        Logic ar fi ca lumea sa aiba grija, sa se vaccineze, o perioada oate mai des, poate de 3-4 ori, depinde ce vaccin va fi mai bun, iar virusul nu o sa aiba pe cine infecteze si va disparea.

  4. Presa Răspunde

    Cercetătorii au analizat mostre de ţesuturi prelevate din plămâni, inimă, ficat şi rinichi de la pacienţi care au murit de COVID-19, în perioada februarie-aprilie 2020.
    Tot mai multe dovezi descoperite recent pe plan mondial sugerează că un procent mic de persoane care au avut COVID-19 şi se vindecă după infecţia iniţială pot să experimenteze o serie de simptome persistente, precum oboseală, confuzie cerebrală şi dificultăţi respiratorii. Acest sindrom este adeseori numit “COVID de lungă durată”. “Am putea, în mod corect, să considerăm că unul dintre motivele pentru care există astfel de cazuri de «COVID de lungă durată» constă în faptul că există o vastă distrugere a ţesutului pulmonar. Deşi unii oameni se vindecă de COVID-19, leziunile care le-au fost provocate pot fi masive”, a precizat Mauro.
    Studiul arată că pacienţii cu ”Long COVID” prezentau cheaguri sangvine extinse la nivelul arterelor şi venelor. O altă constatare stă în faptul că unele dintre celulele pulmonare erau anormal de mari şi aveau mai multe nuclee. Noul studiu a fost publicat în revista Lancet eBioMedicine și a arătat că virusul în sine era în continuare prezent în multe tipuri de celule, la persoanele decedate.

  5. Romanu Răspunde

    Presa de doi banii informații proaste

    • Dacus Răspunde

      Pt tine un profesor italian e informatie proasta, inseamna ca tu le ai pe alea bune de pe Facebuuc

  6. C.C Răspunde

    Minciuni si numai minciuni . Si ieri au fost peste 100 de cazuri doar ca nu s au raportat . Suntem si noi ca Sibiul , numărul cazurilor raportate nu este cel real . Ca vremea lui Ceausescu cand producția de lapte , grau etc erau ….. toate roz si frumoase .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.