PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Panait, USR PLUS: “România are nevoie de autostrăzi pe bune, nu pe hârtie”

România este codașa Europei când vine vorba de autostrăzi, problema fiind resimțită de fiecare dintre noi. Alianța USR PLUS își propune să schimbe macazul în acest domeniu, după ce timp de 31 nici un partid din vechea clasă politică nu și-a putut onora promisiunile.

Radu Panait, candidatul USR, declară: “La peste 100 de ani de la Marea Unire, România este departe de a avea o autostradă care să treacă Munții Carpați. Media de kilometri de autostrada construiți după Revoluție este de 24 km/an. Iar în ultimii 5 ani, media este de 28 km/an. În acest ritm, vom rămâne din ce în ce mai urmă față de Europa și vom fi condamnați la subdezvoltare. Avem nevoie de un salt, de o schimbare fundamentală a felului cum gestionăm infrastructura mare de transport.”

Politica USR PLUS în acest sens presupune o nouă abordare în implementarea marilor proiecte de infrastructură, cu o finanțare predictibilă, profesioniști și stabilitate a priorităților. Tot candidatul USR PLUS pentru Camera Deputaților spune: “Autostrăzile pentru o țară sunt precum arterele pentru un om. Dacă țările din vest au reușit să-și finalizeze rețeaua de autostrăzi în timp record, noi de ce nu am putea?”


Sursa: USR PLUS Satu Mare