Ultima actualizare: azi, 08:28
Naţionale

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de prim-ministru al României.

Conducerea PNL a validat propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. La vot, a fost o singură abținere. În aceeași ședință, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut miercuri o discuție cu Klaus Iohannis în care i-a prezentat o listă scurtă cu 3 propuneri de premier. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

Sursa: Digi24

16 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Fost director de banca. E ok. Am avut premieri mult mai nepriceputi. ( n.r. Veorica :)) )

    • Igo Răspunde

      Fost director de bancă, dat afară din sistemul bancar cu interdicție de a mai lucra în sistem! Da, omul e o capacitate! Ne-a îndatorat țara pe următorii 30 de ani! Un păcălici cu probleme la mansardă! Mister selfie!

      • radical2 Răspunde

        Daca vorbim de indatorare, PSD e principalul vinovat. Mai studiaza oleaca. Pe vremea Guvernarii PSD Romania se imprumuta la dobanzi foarte mari. De cand a devenit acest individ Minstrul Finantelor, imprumuturile sunt mai ieftine. Dar oricum, intrebarea este de ce sa ajuns la imprumuturi? Raspunsul e simplu . Pensii speciale, Salarii in sistemul bugetar marite fara fond, doar masuri populiste. Si pensii marite. Toate create artificial de PSD. De ce zic artificial ? Pentru ca omul de rand nu simte nicio marire daca se pompeaza bani in piata si moneda isi pierde din valoare prin inflatie. Iti recomand siteul Institutului National de Statistica sau chiar Eurostat. Gasesti toate situatiile statistice de care ai nevoie. Le analizezi. Si vezi ce iese. Bafta!

        • :)))) Răspunde

          Ce a ajuns tara asta,o adunatura de curve,cretini ,hoti si incompetenti,specimente in functii, care au adus la sapa de lemn Romania!!!

        • Igo Răspunde

          @radical2, Ia mai verifică tu odată, cuantumul împrumuturilor guvernului PSD pe ultimii 3 ani, ai să afli cu stupoare că acest “specialist” a reușit să împrumute mai mult într-un an, cu cea mai mare valoare a dobânzii la nivel european, cu o rată de maturare a bond-urilor de stat imensă, și cu o incidență de injectare a fondurilor în economia țării extrem de mică! “Baftă”

          • Igo

            @radical2 Ca orice produs financiar, bondurile prezinta riscuri.

            Unul din cele mai importante riscuri este cel al ratei dobanzii. Intre evolutia ratelor de dobanda si pretul unei obligatiuni este o relatie inversa, preturile evoluand in sens invers ratelor de dobanda din piata. De asemenea, cu cat perioada de maturitate este mai mare, cu atat pretul din piata al unei obligatiuni este mai sensibil la schimbari in nivelul ratelor de dobanda! Hai, ne mai documentăm?!

          • radical2

            Comparatia cu celelalte state nu are sens, mereu ne-am imprumutat cu dobanzi mari, asta nu trebuie sa mire pe nimeni. Nevoia de finantare a fost generata de masurile populiste ale PSD Masuri care nu sustin cresterea economica bazata pe investitii ci mai degraba pe consum. Ceea ce este nesustenabil.

          • radical2

            Bravo. Acum poti lua decizia de a investii in obligatiuni dar sa le tii pana la maturitate. Asa ajuti si statul sa sustine salariile bugetarilor si pensiile speciale. :))

      • radical2 Răspunde

        Dar cu toate astea, l-as prefera pe Ciolos premier si pe Catu l-as lasa sa-si faca treaba la finante.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Doamne fereste!!!!!!!!!!!!!

  3. John Doe Răspunde

    Cel care urma sa fie ales premier, dar s-a retras in ultimul minut va “deveni” premier. Un ministru al finantelor care se imprumuta cu miliarde si striga ca nu sunt bani. Am inteles ca nu sunt bani, dar cum ii facem? (zero proiecte, zero idei). Chiar e de rasu plansu ceea ce se intampla.

  4. ,Pipo Răspunde

    Am votat Hitler asta avem

  5. S Răspunde

    A absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University.

    A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005).

    În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.

    • Igo Răspunde

      @S Trei sferturi din diplome le poți opține prin cursuri online, plătite. Poți să le faci și tu! Iar dacă ar fi atât de bun și în domeniul financiar bancar, nu-l dădeau afară și clar nu făcea idioțeniile financiare legate de împrumuturile pe care le-a făcut și pe care o să le plătească și copii noștri! E un finanțist “inteligent” asimptomatic! Rar un diletant mai mare pe o asemenea funcție!

      • cârcotaş Răspunde

        Oare dacă PSD mărea pensiile cu 40% cum ar fi reuşit ei, pesedeii, să le plătească. La fel cu alocaţiile… Ce idei să-ţi vină să acoperi toate aberaţiile create de PSD acum, în pandemie când puternicii lumii bagă la greu deficite în bugete. Urmează tăieri, nu se poate altfel. Dacă nu se va întâmpla, atunci chiar ne ducem dracului.

  6. ... Răspunde

    Bine, bine. Dar noi ce vină avem în toate astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.