Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

Medic de la Spitalul Județean Satu Mare, informații despre COVID-19. Ce trebuie să știe oamenii

Un medic din cadrul Spitalului Județean Satu Mare trage un semnal de alarmă cu privire la infectarea cu COVID-19. El spune că îl doare să audă faptul că mulți tineri ajung la spital în stare gravă, iar apoi mor, motiv pentru care dorește să transmită oamenilor un mesaj informațional.

Medicul dorește să transmită mesajul sub protecția anonimatului. Redăm integral mesajul acestuia:

„Sunt medic la Spitalul Judetean. Va contactez cu o problema de care ma tot lovesc de cand a inceput aceasta pandemie, fiind sunat incontinu de prieteni si rude, la ce trebuie sa fie atenti.

Consider ca un moment foarte important dupa ce ai fost diagnostcat pozitiv este sa pastrezi legatura cu medicul de familie, sa ai un pulsoximetru in casa, sa iti masori de 3-4 ori pe zi saturatia de oxigen. La valori sub 95 anunti medicul de familie, la valori de 91-92 trebuie sa fii INTERNAT!!!!! Consider ca o buna informare ar salva vieti si ma doare sa tot aud ca au venit tineri direct in stare grava si au murit. Un pacient tanar poate avea saturatia de 85 si sa o tolerze bine fara sa isi dea seama, dar cand ajunge la medic este prea tarziu”, este mesajul medicului. 

17 comentarii

  1. Mara Răspunde

    O informație importantă, ma bucur ca in sfârșit cineva S-a gândit sa ne-o transmită.
    Știu din experiența unor apropiați ca este esențial , uneori chiar vital sa te duci la spital când scade saturația de oxigen mai jos de 91-92, chiar dacă aparent , starea pacientului este “buna”.

  2. Johnny Răspunde

    Bine de știut, dar autoritățile medicale de ce nu au considerat util sa ne informeze in mod oficial, așa cum ne recomanda (impun) sa purtam masca, sa ne spălam pe mâini, și sa păstram distanța?
    E doar o întrebare retorica …

    • Un satmarean Răspunde

      O sa-ti spun eu de ce nu spun autoritățile medicale treaba asta : nu le interesează.
      Mare lucru ca S-a găsit totusi un om cu conștiința care sa spună pe întelesul tuturor :frate când îți scade oxigenu , du-te la spital . Poate ca așa omul are sansa in plus sa nu ajungă la intubare.
      Pana acum am auzit doar ca dacă ești pozitiv stai acasă. Și sa faci ce ?
      Ce sa aștepți ?
      Acum aflam ca trebuie sa ne verificăm oxigenu ca sa nu fie prea târziu.
      Mulțumim doctorului care ne transmite acest mesaj.

      • Berinde Răspunde

        Bun,mergem la spital,asa cum am patit o eu,m- au trimis acasa fara sa mi faca test,doar un ct pulmonar,diagnostic”suspiciune de covid19″,tratament,vitamine,paracetamol,dupa 2 zile mi-a fost rau tare,nu puteam sa respir,iar la urgenta!!Abia atunci mi-au facut testul rapid,apoi am stat la urgente pana dimineata pentru celalalt test,Pozitiva…si m-au trimis acasa,desi ma simteam foarte rau,dureri in spate,piept!Pe 26 noiembrie au trecut 14 zile de la infectare,am facut un test rapid…m am vindecat,etc,dar culmea,eu tot ma simt rau…uneori ma sufoc,am 39 de ani,un copil de 4 ani,dar pe nimeni nu intereseaza acest lucru…in halul asta am ajuns…

    • Karola Geiger Răspunde

      Intrebare retorica … dar autoritățile medicale de ce nu au considerat util sa ne informeze in mod oficial JOHNNY !!!
      A-TI SCRIS IN GLUMA !?

      Din martie tot se dau avertizari si recomandari din partea autoritatilor competente !!! Fiecare om la locul lui are un medic de familie, el sau ea va da aceste informatii, Ori daca nu aveti pulsoxiometru nu are rost sa stiti aceste valori,

      Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

      • Johnny Răspunde

        Dumneata chiar crezi ca omul care nu își vede capul de nevoi, se gândește vreo clipa sa sune la telverdele dumitale ?
        Ar fi chiar asa de dificil sa va achitați de obligațiile de serviciu la modul corect si asumat , nu doar FORMAL ?
        Care medicii de familie ?
        In fata unora ma înclin, dar mata știi câți s-au limitat la a transmite bolnavului, prezent la USA cabinetului, prin asistenta, “recomandări prețioase”?
        Ar fi chiar asa de greu sa concepeți niște recomandări care sa fie expediate de medicii de familie, pacienților pe telefon ?
        Si ce doriți sa spuneti cu recomandarea de a lua in considerare doar “informațiile verificate pe sursele oficiale “???
        Necesitatea verificării saturației de oxigen nu este reala in situația in care vorbim despre coronavirus?
        SI …TOCMAI ASTA TREBUIE SPUS OAMENILOR : E NEVOIE DE PULSOXIMETRU SI ACESTEA SUNT VALORILE LA CARE TREBUIE SA FIȚI ATENȚI .
        DUMNEAVOASTRĂ MERGEȚI PE IDEEA : DACA OAMENII ORICUM NU AU PULSOXIMETRE , NU ARE NICI UN ROST SA ȘTIE ACESTE VALORI ⁉️⁉️⁉️
        Adică, oricum sunteți prosti, nu trebuie sa știți voi atâtea…
        Dar de ce nu le spuneti , la nivel local ca e bine sa aibă pulsoximetru si sa-si măsoare saturația printr-un mijloc de informare la îndemâna lor?
        DECI , STIMATA DOAMNA GEIGER KAROLA , MAI ÎNCET CU PIANUL PE SCĂRI , COBORÂȚI DIN SFERELE AUTOPRETUIRII SI ALE AUTOFICIENTEI SI APROPIAȚI-VA PUȚIN DE PACIENTI SI DE INTERESUL LOR !!!

  3. Satmarean Răspunde

    De ce nu-si asuma acest ‘medic’ sa ne spuna numele. Nu a facut nicio afirmatie calomnioasa, criticabila sau ceva de condamnat, nu risca nimic nici administrativ, dimpotriva s-ar parea ca face o fapta buna. Nu e cam ciudat ?

    • alt satmarean Răspunde

      Nu știu de ce nu și-a dat numele, bunul simt îmi spune ca nu vrea sa fie “vedeta”si nici sa fie acuzat ca”se bagă in seama”.
      Și , crede-ma nu doar “pare” ca face o fapta buna , CHIAR FACE O FAPTA BUNA.
      Informația pe care a înțeles sa o publice , ne-ar putea fi de mare folos , dacă am urma recomandarea .
      Și da,pare într-adevăr ciudat , ca in vremurile acestea, in care constatam cu toții ca nu se implica mai mult decât este cazul , (ma refer la cei direct responsabili) mai exista OAMENI care, prin astfel de gesturi, demonstrează ca le pasa.

  4. satmarean Răspunde

    Baaaaa criminalilor, o sa ardeti in iad daca nu va omoara apartinatori mortilor. Daca au sange-n p..a cacatii astia de ziaristi care au impartit 42 de milioane sa faca reportaj despre ce se petrece in spitale Satu Mare izolator, infectioase, Carei faceti toti puscarie pentru genocid. De ce se iau telefonele celor care stau in izolator criminalilor.

    • Gica Răspunde

      Bai, ești prost sau ești prost ?
      Omu’ îți spune ce nu ți-o spus nimeni pana amu: daca te-ai infectat, măsura-ți oxigenu si te du la spital daca ai valori scăzute chiar daca tu gândești ca ești bine, ca-i bai .
      Si tu , in loc sa bagi la cap , te apuci de înjurat .
      Ai dreptate sa fii furios pe ce se întâmpla , dar nu pe unu care încearcă sa te ajute spunându-ți ce ar fi bine sa faci.

  5. Berinde Răspunde

    Copilul il cresc singura,ar putea sa ramana si fara mama,dar nu e curios nimeni daca copilul meu ramane orfan…nu au suflet,le e frica de Covid,Doctorii nici nu coboara printre covizi…trimit doar asistentii,infirmierele,am nimerit ultima data era doar un singur asistent si nu facea fata la toti…..respect pentru acel asistent care avea suflet,si caruia i s a facut mila de mine si a facut rost de un pat liber sa ma intind putin,dupa cateva ore de stat pe scaun…trist ce se intampla,dar adevarat!

  6. Berinde Răspunde

    Si…m-au trimis acasa,singura,cu Covid,fara sa le pese daca am cu ce merge,sau daca pot sa infectez pe careva,stateam pe holul spitalului sunand pe cineva sa vina dupa mine,le era frica sa vina sa nu i infectez,trebuia sa ajung acasa cumva…

    • cârcotaş Răspunde

      Mulţumim doamnă pentru că nu vă sfiiţi să prezentaţi realitatea aşa dură cum e ea.

    • Laura Răspunde

      Revoltător ceea ce se petrece, nu sunteți singura care a trecut printr-o astfel de experiența.
      Cu toate acestea soluția nu este sa stam acasă asteptand sa se agraveze boala si sa nu mergem la spital, pana cand nu mai putem respira, fiindcă s-ar putea sa fie prea târziu .
      Asta cred ca a dorit sa spună domnul doctor.
      Revolta dumneavoastră este pe deplin justificata , dar nu cred ca trebuie sa se îndrepte împotriva tuturor doctorilor, (nu sunt toți la fel) si in nici un caz împotriva unuia care încearcă sa ne transmită ceva in plus spre binele nostru .

  7. Sătmărean Răspunde

    Verificarea saturației de oxigen in cazul bolnavilor sau suspecților Covid o recomanda si specialiști in boli infecțioase – doctorul Musta de la Timișoara , doctorița Beatrice Mahler de la Institutul “Marius Nasta”, doar doua exemple.
    Dar daca ne preocupa mai mult știrile de scandal si cancanurile nu avem de unde sa știm.
    Cine are urechi sa audă si minte sa priceapă, va urma acest sfat, cine nu …asta e. Nu poți sa faci bine omului daca el nu este de acord.

  8. Pulsoximetru Răspunde

    Pulsoximetru se geseste pe Emag cu 40-50 lei. Pe Aliexpress 25-30. Eu am luat de Black fraierday de pe Emag cu 80 lei, model care acum tot pe Emag e 55 lei :). Sanatate

  9. Satu Mare Răspunde

    Critici sunt multe pt. sistem, dar de ce nu intervin forurile superioare ? Să se lase cu sancțiuni, pt. că de când cu covidul în spitale s-a instaurat propria dictatură. Pacienții cu alte boli au fost pur și simplu “împinși” deoparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.