Un sătmărean este nemulțumit de faptul că unele mașini sunt ridicate dintr-o zonă ce nu ar fi semnalizată corespunzător. Este vorba de o zonă ce se află în parcarea din spatele magazinului Someșul, iar șoferii, spune sătmăreanul, nu sunt anunțați de vreun indicator că parcarea ar fi interzisă.
Întrebarea pe care și-o pune sătmăreanul este următoarea: Vorbim de un loc de parcare sau de un trotuar? Cert este faptul că mașinile parcate în zona respectivă sunt ridicate, iar șoferii sunt nedumeriți.
,,Ridică mașina de pe un loc asfaltat în plină parcare, fără să fie ceva indicator care să arate că nu se poate parca. Explicația lor este că ar fi trotuar, dar în trei metri cred că ar în cartea recordurilor. Începe din stradă și după trei metri se termina în stradă. Părerea mea este că ar fi de ajuns să pună un indicator cu parcarea interzisă”, spune sătmăreanul.
Că să pună un indicator cu parcarea interzisă ar trebui să și gândească! Le cereți mult prea mult!
De regulă, “parcare” pe trotuar este interzisă!
Se poate ocupa PARȚIAL trotuarul (dacă rămâne loc pentru trecerea pietonilor, de minim 1 metru) DOAR dacă este montat indicator și marcaj care să permită acest lucru!
Deci tu gândești prost! Este interzis și fără indicator, doar pentru că așa spune legea și regulamentul!
In toata lumea e invers , poti parca ,lasi 1m , daca nu e voie se pune indicatorul respectiv
Greșit!
Poți parca DOAR DACĂ ÎȚI PERMITE INDICATORUL, altfel este INTERZIS!
Citește legea actualizată, nu vechituri!!
dar de la k10 cand vom vedea ca au ridicat,sau pe alea nu le vad?
acolo puiu linge o ciorbă de lindic și nu au voie gardienii să intervină!
Aia e capcană. Fix acolo unde are loc usor și camionul de ridicat.
Pai de ce să pună un stâlpișor de 50 de lei, nu mai bine fac 800 de ridicare ? Așa cum au recunoscut, in primul rand sunt pt a-și face bani de salarii și apoi pt a face ordine în parcari.
Nici prin gand nu mi-ar trece sa parchez acolo. Este clar trotuar (desi nu-si are rostul acolo). Unii ar cere indicator “parcare interzisa” si pe spatiul verde. Sa nu mai vorbim de Audi unde se vede clar ca in spatele lui sunt zeci de locuri de parcare libere.
Până acum, ocuparea trotuarelor cu mașini era o regulă la noi în sătmar, nimeni nu te amenda, iar cei de la ADP nu puteau să-ți dea amendă că parchezi fără tichet, deoarece nu parcai în parcarea amenajată. ci ocupai nelegal trotuarul! Vizitiul de hAudi (că doar șofer nu-i poți spune acestui specimen) știe treaba asta, fiind un nemernic, și tocmai profită de acest fapt, că gardienii nu-l bagă în seamă, din miserupism și prostie, iar poliția rutieră este ocupată cu vânătoarea de vitezomani, lăsând problemele locale pe seama gardienilor publici, frecători de mentă pe salarii babane!!
e cultura generala la romani, aceeasi chestie si cu portile, daca nu scrie pe poarta ca “nu bloca” atunci se permite blocarea portilor, militia la proteste ca doamne… trebuia sa si le ridice curul si sa iasa din birouri, e prea mult de lucru cu pandemia asta
Salut și felicit inițiativa ADP de a elibera trotuarele de mașini!
Legea vă este favorabilă, ridicați fiecare mașină care ocupă nelegal trotuarele!!
Trotuarele sunt pentru pietoni, nu pentru mașini!
Doar o lămurire. Locul indicat în poze NU este loc de parcare definit în spiritul și în litera legii.
Dar ….. E un mare semn de întrebare aici. Oare nu tocmai cei care ridică cu mare zel mașinile de pe acel spațiu cu “dedicație” se fac vinovați că până acum vreo 10-15 ani oamenii tot s-au tot obișnuit că acolo “se poate” parca??? În altă ordine de idei unde sunt parcările promise de 4 ani din care una chiar acolo în zonă, puțintel mai spre sud??? Și dacă omul cu mașina ridicată avea și tichet sau abonament de parcare ce veți face deștepților??? Faceți mă oameni buni din cucuriguul administrativ parcări pentru că deja nu se mai poate în oraș! Sau voi nu vedeți că vă descurcați. Sau numerele voastre de mașini sunt date în consemn ca să nu cumva ….???😱 Eu așa am auzit.
Ai și nu dreptate!
Până acum 4 ani, era permis să staționezi pe trotuar, dacă lăsai un spațiu de 1 metru pentru trecerea pietonilor.
Apoi, din 17 Ianuarie 2017, acest lucru a devenit interzis, adică nu ai voie să ocupi trotuarul, indiferent de spațiul rămas pentru pietoni, staționarea pe trotuar fiind permisă exclusiv în acele zone unde acelst lucru este marcat prin indicator și marcaj! Altfel riști amendă! Doar că amenda ar trebui să o dea o instituție care în sătmar nu există: Poliția Locală! Iar noi avem doar gardieni publici jalnici și patetici, necunoscători ai legilor în vigoare!
Hiba este că gardienii publici habarniști îs conduși de un habarnist și mai mare și nu au sancționat pe nimeni!
Cireașa de pe tort vine abia acum, la sfârșitul anului trecut, când s-a modificat schimbarea și au voie să ridice și mașinile de pe trotuare și spații verzi, ceea ce până acum nu era permis 😉
Când r vorba sa intram cât de cât in normalitate !!!facem dezabateri și filozofiii!!!
Tăceți odată și respectați măcar legea bunului simt !!
Da. Dar așteptăm și niște exemple pozitive din partea administrației. Nu costă mult.
Comentatori fara judecata corecta! Unde a-ti mai vazut trotuar cat locul unui autoturism si care este complet izolat intr-o parcare? Nu are legatura cu nici un trotuar. Ce sa caute pietonii pe bucatica aia de asfalt? Au abuzat cei care au ridicat autoturismul.
Chiar ești om de rând la ce și cum ai comentat. Dă înapoi permisul dacă ai. Dar am mari dubii. Bucățica aia s-a asfaltat nu pentru parcare ci probabil mai era ceva asfalt și s-a gândit careva că va veni vreun dăștept și va distruge pământul. Așa că mai bine a pus o zeamă de floaster și acolo. Dar asta nu înseamnă că e parcare.
Cândva am zis la careva bosulică din primărie că dacă e verde porțiunea dintre cele două poduri și malul Someșului aia nu înseamnă că acolo e spațiu verde. Aia presupune și niște întreținere etc. Era atunci o discuție cât spațiu verde avem noi în oraș. No, cam așa parcare este și asta.
unu’ ..ai dreptate referitor la trotuare! Ce mai constat in plus este faptul ca ai o ura nedisimulata pe politistii locali!…Oare de ce? Doar pentru faptul cum vorbeste lumea,ca unul dintre ei ti-a dus iubita ,,dincolo de nori”?Asa se explica,te inteleg si te compatimesc pentru permanentele atacuri nemeritate impotriva unei institutii care e permanent in strada,nu cere salarii marite (sunt salarii si de 12000…dar pe tot anul nu pe 2 luni ca la ceilalti) si isi face datoria cum poate mai bine.
Te rog, lasă faza cu făcutul datoriei. Cred că glumești. Dacă atâta pot atunci mai bine fără. Nici camerele de supraveghere nu sunt în stare să le gestioneze.
Am dreptate și punct!
Despre tentativa de atac mișelesc la consoartă, ce să spun, toți judecăm după exemplele și experiențele din propriile familii!
EI EI , asta *pandemie*, vai de noi șoferii…..testează…..*om de rând* . ai de unde..
Da atata pot…sa-si indeplineasca atributiile de serviciu! Dv.puteti mai mult? Aveti aptitudini speciale pentru care solicitati salarii ,,speciale”?Aratati ce puteti in mediul privat nu online!
Presupunând că ești gardian public (după defensiva în care te-ai adâncit), îmi permit să te întreb câte ceva despre îndatoririle voastre izvorâte din legislația națională (OUG195/2002 ACTUALIZATĂ în 2020, HG1391/2006 ACTUALIZATĂ în 2020 și HCL33/2011 ACTUALIZATĂ0, pe care NU VI LE îndepliniți deloc:
– sancționarea șofeilor autovehiculelor staționate pe trotuare (inclusiv acele porțiuni de acces pe proprietate pe care mulți își lasă mașinile sunt tot trotuar!), piste de biciclete, spațiul verde;
– sancționarea bicicliștilor care circulă pe trotuarele unde nu este amenajată și marcată o pistă de biciclete, precum și a acelor bicicliști care circulă pe timp de noapte fără a fi echipați corespunzător atât ei cât și bicicletele;
– sancționarea proprietarilor de imobile care nu-și repară și întrețin sistemele de scurgere a apelor pluviale și din topirea zăpezii, sau le au montate incorect (curge apa de ploaie în capul pietonilor, sau se formează țurțuri de gheață periculoși);
– sancționarea proprietarii imobilelor care nu își întrețin vegetația din gurul proprietății (unele porțiuni de trotuar nu sunt practicabile din cauza vegetației crescute excesiv!);
– sancționarea proprietarii imobilelor care nu-și curăță trotuarele de zăpadă;
– sancționarea persoanelor care distrug mobilierul urban sau fac mizerie pe stradă;
– sancționarea conducătorilor de autovehicule care staționează în locuri interzise ( inclusiv cei ce staționează pe așa-zisele locuri de parcare amenajate de ADP SM care se află la mai puțin de 25 de metri de intersecții sau de trecerile de pietoni (așa spune legea națională, iar o amărâtă de HCL nu o poate modifica, (dar acest lucru ar trebui să-l știe ju(că)rista voastră, doar că nu-l știe ;)!
– sancționarea jegoșilor de taximetriști care opresc în intersecții și aruncă mizeriile din mașină pe jos;
…
Și mai sunt multe alte sincope în activitatea voastră, începând cu forma de prezentare și adresare în fața cetățeanului care vă plătește!
Că tot vorbim despre plăți, uite aici nivelul de salarizare (fără sporurile care uneori dublează venitul) de pe anul 2019, ultimul an publicat:
http://www.satu-mare.ro/fisiere/pagini_fisiere/Grile_2019_gradatia_0.xlsx
Compară cu salariile de mizerie pe care le primesc mulți muncitori din sectorul privat, care trag din greu ca să vă poată plăti vouă huzureala!
Acum, dacă tot ai citit, marș la muncă, că nu te plătesc să pierzi vremea pe net!
@unu”…esti doar un arogant frustrat…Nu platesti tu la nimeni nimic!Nici o problema,eu ma duc la munca,tu te duci la greva…Salutari consoartei!
@măi dar hotărâti-vă odată:i-a tras-o ori ba?Dacă nu dati-vă la o parte ,poate vor altii !Intelectualii judetului :militienii si mai putin militienii !