Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Primăria Satu Mare a început amenajarea centrelor de vaccinare din oraș

Primăria Municipiului Satu Mare a început amenajarea centrelor de vaccinare, alegându-se locații cheie din oraș, astfel încât procesul să se desfășoare rapid și în condiții de maximă siguranță. Astfel, locațiile vor fi amenajate în următoarele săli de sport ale instituțiilor școlare:

  1. Liceul Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”- Aleea Ilisești
  2. Școala Gimnazială „Lucian Blaga”- str. Ion Vidu
  3. Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu”-str. Rodnei
  4. Școala Gimnazială „Bălcescu-Petőfi”- Aleea Trotușului
  5. Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”- bld. Muncii

Primele două vor fi operabile, din punctul de vedere al Primăriei, începând de luni, iar celelalte de la sfârșitul săptămânii viitoare.

Primăria asigură compartimentarea şi dotările necesare: panouri separatoare, frigidere, chiuvete mobile, calculatoare, imprimante, scaune, mese, paturi, dulapuri, pubele, etc. De asemenea, Primăria se va ocupa și de curăţenia şi dezinfectarea zilnică a spațiilor.

Cheltuielile necesare pentru buna funcționare a centre sunt estimate la această dată la peste 200.000 lei, iar banii sunt alocați de la bugetul local.

 

19 comentarii

  1. Coiu Răspunde

    E amenajat la standarde europene,se vede investiţia MARE asigurată de primărie și TOTUL E STERIL la fel ca un cabinet medical !….ăăă…alo! A-ţi dat drumul la căldură? Sau daţi căte-un 50 de ceva…că vin și eu !😁

  2. Romanistan citizen Răspunde

    Întrebare. Văd că înființăm centrele de vaccinare în școli. Buuuun. Vaccinarea va ține sigur tot anul ăsta. De aici deduc că nu se vor redeschide școlile pentru copiii? Chiar în școli trebuiau organizate, în alte centre de tip social chiar private și dotate și cu ceva aparatură sanitară nu se putea??? Cum se va derula învățământul în școlile afectate??? Au fost întrebați cei din școală. Nu formal mă gândesc să fi fost întrebați. Sau au fost puși în fața faptului împlinit? Întreb și eu.😱🤔

  3. m Răspunde

    Nu vă e rusine?Apreciez implicarea in organizarea centrelor de vaccinare,firesc legal,să sperăm si profitabil !Dar să vă fotografiati trei mândri unguri lângă o tablă…Ioi ,am omis că unul e un soios securist !
    Măi nenea Gabor,coboară pe pământ…Asta nu-i de joacă precum spargerea adresei de mail!Crezi că nu stim!Măsoară-ti numărul la clop…

  4. Satmarean 1 Răspunde

    @Romanistan citizen. Scolile pot incepe si fara sali de sport. De anul trecut tot miscare au facut elevii. Acum vin la scoala sa invete. Cum era cand nu erau salile de sport? Bine ca se fac si …..speram ca banii cheltuiti de primarie sa fie recuperati de la buget(Citu).

    • Romanistan citizen Răspunde

      Tu nu crezi că ești cam bătut în cap? Cum poți deschide un centru de vaccinare unde non-stop intră toți străinii lumii acolo ba pot intra și alți străini și dincolo sunt copiii care învață? Tu dacă ai avea copilul tău ai accepta? Eu nu cred. Nu e vorba de mișcare ci de securitatea copiilor.
      Ce mi-a plăcut mie este preseznța scaunelor de plastic supersterile și a altor dotări din secolele trecute. Băgăm boala-n școală cu mâna noastră ca la alegeri.

      • Altu Răspunde

        Mai lasă-ma cu siguranța asta. Parcă până acum copiii au fost ținuți într-un bol de sticla. Al meu din martie anul trecut e pe afară și e sănătos ,nici măcar roșu în gât nu a mai făcut. Imunitatea așa se crează, având contact cu viruși și bacterii, dar voi vaccinați-va. La școală cu mască,la joacă grămadă,care e logica? La supermarket cu sutele ,la cafenea închis. Și exemplele pot continua. Inteligenții la vaccinare!

        • Romanistan citizen Răspunde

          Și eu sunt de aceeași părere cu tine, numai că asta se bate în cap cu ce se practică la modul oficial. Nici să mă împuști nu voi pricepe cum e OK ca să deschizi o cafenea sau un restaurant cu terasă. Stau oamenii pe terasă la frig și clar răcesc sau fac pneumonie. În schimb la căldură nu e voie că acolo stă coroana la pândă. Dar mallul sau supermarketul să fie deschis ca să vină banul la băiatul, nu? Sau la păcănele idem. Deja e mai mult decât penibil.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Era să uit de frigiderul tip rablă care visează că poate odată va asigura -80 grade într-o viață viitoare. Decor Patomkin.

      • Anti Covid Răspunde

        @Romanistan citizen – Cum se da de gol omul prost singur….. ptr linistea si incultura ta tin sa te informez ca dupa ce pleaca vaccinul din centrele regionale nu mai trebuie tinute la -80. Frigiderul pare a fi nou, modelul cel mai simplu. Trebuia sa cumpere ceva fitoase cu luminite si dozator de suc? Iar scaunele la fel par fi toate la fel, sunt noi. Vroiai scaune directoriale cu masaj?

        • Romanistan citizen Răspunde

          @anticovidule, te rog să urmărești cu atenție reportajele de vineri și sâmbătă când se va vaccina în direct crema societății adică Mr. Prezident KWI și prime-minister Câțu. Să compari după aia. Bine, nu aveam pretenție de antemergător și de trupe antitero dar totuși ….. Frigiderul-congelator dacă facă – 20 grade. După cunoștiințele mele asta nu ajunge. Bine că aducem cu mare tamtam și toate cele ca după aia dăm cu bățul în baltă.

      • Norick Răspunde

        Eu cu cea mai mare placere te-as vaccina cu o solutie de minus 80 de grade Celsius. Intravenal.. 😛 Daca tu asta vrei ..:-) .In schimb daca ai fi fost mai atent (si nu numai tutlul citeai ) , doar la transport trebuie asigurat minus 70 (si nu 80) de grade. In rest , inainte de aplicare chiar trebuie lasat la temperatura camerei…:-P

        • Romanistan citizen Răspunde

          Sunt curios care e părerea ta vizavi de faptul că să zicem centrul de vaccinare funcționează la școala unde umblă copiii tăi și toți străinii vor intra acolo până în toamnă și posibil și după cu miile pentru vaccin. Pe tine te-a întrebat cineva dacă ești de acord?

          • Norick

            Chiar nu inteleg problema ta . Ba scaunele, , ba frigiderul , acuma cu modalitatea vaccinarii . Orice solutie se aplica tu tot Gica contra vei ramane. La Kaufland nu-i problema ca intra mii de oameni pe aceeasi usa ?? Intreb asa doar pentru un prieten…
            Peace ! 😛 🙂

  5. Altu Răspunde

    Ăștia care nu credeți in nimic !!!
    Va dau o lista cu bătrânii singuri bolnavi de Covid cărora trebuie sa le duceți zilnic cele necesare !!
    Sau sa i ajutați pe aia de la morgi sa i pună unde ttebuie!

    • ... Răspunde

      Dpune asta prim-ministrului ca miniștrii nu de aia sunt puși să se certe ci ca să se rezolve de unde să se dea banii. Că după aia una-două iese DNA și va zice nono băieți, iar nu ați făcut bine!

  6. Romanistan citizen Răspunde

    Ba @Norick, și aia e problemă. La câte merg invers în țara asta nimic nu mă mai miră. Nu mai mult decât ieri s-a amânat ședința de guvern care stabilea până la urmă modalitatea cum vor fi achitate aceste cheltuieli de căre ditamai onor guvernul. Dar mai e timp mă gândesc?!?! Oare?

    • Norick Răspunde

      Relax amice . Arata-mi o tara in lumea asta unde oamenii apreciaza orice miscare facuta de guvern… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.