PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Filială USR înființată la Halmeu. Parlamentarii USR PLUS de Satu Mare, prezenți în ”Capitala Căpșunilor”

Parlamentarii USR PLUS de Satu Mare, Radu Panait și Robert Zob, au fost prezenți ieri la înființarea unei noi filiale a partidului USR, în comuna Halmeu.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă:

Cu toții suntem conștienți de potențialul pe care comuna Halmeu îl are. Se situează la nord de granița cu Ucraina, iar comuna este cunoscută ca fiind ”Capitala Căpșunilor”, grație faptului că mai mult de 60% dintre localnici cultivă căpșuni. Ținând cont de aceste două lucruri ne gândim la Halmeu ca la o comună dezvoltată, care în timp a atras investitori și locuri de muncă pentru tineri.

Cu toate acestea, realitatea este una complet diferită. Comuna nu dispune nici măcar de canalizare sau rețea de gaz, iar cultivatorii au fost ignorați și descurajați an de an. Le-a fost promisă o hală frigorifică, dar totul a rămas la stadiul de promisiuni. Mai mult decât necesară era și o fabrică de procesare, care însă rămâne un vis pentru oamenii de acolo.

,,Acest grup format din tineri au avut curajul de a rămâne ACASĂ pentru a lupta pentru viitorul lor, dar și al copiilor lor, iar pentru acest lucru îi admirăm și îi felicităm! Alături de alte persoane, ei sunt cei care pun bazele filialei USR în Halmeu, determinați să schimbe ceva în comuna lor. Sunt conștienți că fără implicarea lor directă lucrurile vor rămâne la fel, luând decizia de a nu mai aștepta. Sunt convins că peste 4 ani ei vor fi cei care vor face diferența!”, a declarat deputatul Radu Panait.

,,Noua echipă se bucură de susținerea noastră necondiționată. Domeniul agricol este esențial pentru buna dezvoltare a țării, nu doar a județului, iar oamenii din comuna Halmeu sunt oameni gospodari, care au știut să își valorifice pământurile. Avem o echipă formată doar din tineri harnici și ambițioși, și am toată convingerea că sunt persoanele de care această comună are nevoie pentru a prospera!”, a declarat senatorul Robert Zob.

Exit mobile version