Ultima actualizare: azi, 14:48
Imagini aeriene cu cel mai mare parc din Satu Mare
Locale

IMAGINI-DRONĂ. Lacul Cubic se transformă în cel mai mare parc din Satu Mare

Lucrările de amenajare la cel mai mare parc din Satu Mare, aflat pe locul fostului Lac Cubic avansează, prinzând contur.

Astfel, după aproape 30 de ani, Lacul Cubic se va transforma într-un loc de relaxare, urmând, așadar, ca dintr-o zonă degradată, unde s-au depozitat de-a lungul timpului deșeuri, să fie un loc de petrecere a timpului liber. Zona respectivă are o suprafață de aproximativ 5 hectare, urmând să fie cel mai mare parc din Satu Mare.

Reporterii PortalSM aflați azi la fața locului au surprins stadiul lucărilor de amenajare și reabilitare ale viitorului parc. Lucrările se afla în stadiul de montare a bordurilor.

Urmează ca în cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala. De asemenea, un loc de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. Pentru iubitorii de sport se va amenaja o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu roți. Se va mai amplasa și o platformă pentru fitness. Vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori. Vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare. Iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.

,,Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreaţie şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor în octombrie 2020.

Reabilitarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei, acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

33 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Sunt curios cum vor urca preturile la locuintele din zona sau din imprejur.

  2. Milițianul Răspunde

    O să fie cel mai frumos parc din Satu Mare de lângă cimitir 🤣

  3. unu Răspunde

    cine garanteaza ca acel parc nu se va surpa, intreb eu nu sunt specialist , dar au fost cazuri sa nu uitati se face parc pe un lac care a fost cu apa, ……….

    • Dan Răspunde

      Probabil ca in timpul planificari (proiect peste 2 milioane de euro) nimeni nu s-a gandit la acest lucru.

    • urbanism Răspunde

      Nu știu de unde ai scos-o pe asta. Multă școlă mai ai, ce să spun !? În zonă era cărămidărie cândva iar asta presupune ceva. Lacul s-a format ca urmare a strângerii ploii nu din alte cauze (izvor alimentat subteran). Argila din zonă este foarte groasă (zeci de metri) de fapt am putea construi ditamai clădiri acolo. Deci culcă-te liniștit. Dar ploaia trebuie foarte bine drenată în continuare din groapă pentru că se va aduna și va crea neplăceri în exploatare.

      • Pixulescu Răspunde

        De fapt, gropile fostei fabrici de caramida, de unde extrageau argila, s-au umplut cu apa in timpul inundatiei din Mai 1970. Prin anii ’80 deja gropile mai mici au inceput sa sece, tocmai din lipsa unor surse de apa subterana capabile sa alimenteze lacurile formate!
        Bunicii mei aveau casa in zona, iar eu am crescut in Solidaritatii! Cubicul era marea mea, in fiecare vara! Pescuiam, faceam baie, ne jucam la leagane (utute), chiar in gura cimitirului, fara absolut nici o problema!!
        Altii au restaurant care se vrea de lux, chiar in buza cimitirului, iar altii (destul de multi) merg sa manance acolo!
        Ma bucur ca o zona foarte degradata din oras, zona draga sufletului meu, va fi redata comunitatii!!

  4. garcea Răspunde

    Ca si copil am mers de multe ori acolo la pescuit ,pacat ca nu se face un mic lac pt copii de azi ,ar sta mai putin la calculator ,mai mult in aer curat si ar deprinde relaxarea prin pescuit ,ar fi bun si pt pensionari.
    Toata umiditatea din zona s-ar acumula intr-un loc ,nu ar mai fi probleme.

  5. 😎 Europol 😎 Răspunde

    Multumim frumos UDMR.
    Inca o zona degradata, readusa la viata din fonduri europene!
    Bravo! 🏆👌

  6. hahaha Răspunde

    Felicitări!

  7. Ășâțî Răspunde

    @garcea
    Pe copiii de astăzi nu-i scoți cu nimic din fața calculatorului. Și dacă totuși îi scoți, îi scoți si fără lac. Aer curat va fi și de la parc. Pensionarii pot profita mai degrabă de un parc, decât de un lac.
    Poate explici și fenomenul, cum s-ar acumula umiditatea într-un lac?

  8. dica Răspunde

    Stati linistiti! Nu e pentru voi agitatia cu Parcul ci pentru mini cartierul de case care se face langa el… de care in mod miraculos nu se aude nimic…

  9. Hehehe Răspunde

    Peste vreo 10-15 ani , cand si daca vor creste copacii va fi si parc . Pana atunci va fi desert , in cel mai bun caz gazon. No dar tot e mai bine decat groapa de gunoi .

  10. Pap Remus Răspunde

    În Satu mare nu sa făcut atâta realizări în 30 de ani .
    Bravo Gabore !!!!

    • Pap Remus Răspunde

      Eu ma multumesc si cu putin. Nu am ce face. iar daca ma duc prin vecini nici nu mai recunosc orasele pe cand la noi toate-s la fel. Dar e foarte bine si asa! Numai sa nu ma puneti sa enumar realizarile gata terminate.

  11. Nicusor Răspunde

    Bine Gaby. La cat mai multe realizari. Vrem mai multe piste de biciclete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.