Ultima actualizare: azi, 16:46
Locale

Coronavirus Satu Mare: 2 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.323 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat două cazuri noi de Covid-19.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 41 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 32.465 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.06.2021 (10:00) – 22.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 74 decese (43 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Călărași, Dolj, Harghita, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj și Municipiul București.

Dintre cele 74 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 731. Dintre acestea, 151 sunt internate la ATI.

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    Douăzeci și șase de oameni au murit din 4.087 care au fost complet vaccinați cu 14 zile sau mult mai înainte de a testa pozitiv pentru varianta Delta COVID. Acest lucru echivalează cu o rată a deceselor de 0,00636 la sută, care este de 6,6 ori mai mare decât rata de 0,000957 decese, adică 34 de decese din 35,521 de cazuri pozitive la varianta Delta în rândul celor nevaccinați, potrivit datelor publicate într-un raport din 18 iunie intitulat „SARS-CoV-2 variante de îngrijorare și variante care fac obiectul anchetei în Anglia” .Ambele rate de deces în rândul celor nevaccinați și vaccinați sunt scăzute (mai puțin de un procent din toate testele pozitive) pentru varianta pe care Public Health England o descrie drept „varianta dominantă” în Regatul Unit, cuprinzând „91 la sută din cazurile secvențiate”.
    O evaluare a riscului variantei Delta a coronavirusului pandemic publicată vineri o descrie ca fiind mai ușor răspândită între oameni, dar este descrisă și ca o variantă cu „severitate scăzută a infecției”.Spitalizări mai multe în rândul celor vaccinați
    Mass-media a publicat că varianta Delta produce rate de spitalizare mai mari în anumite părți din Scoția și Anglia faţă de „primul val” al variantei Alpha, dar conform raportului de sănătate publică din Marea Britanie, aceste date se bazează pe „dovezi timpurii” şi cu o „înțelegere limitată în privința evoluției clinice a bolii”.
    Deoarece spitalizările sunt îngrijorătoare, persoanele complet vaccinate sunt internate în Marea Britanie la o rată mai mare decât persoanele nevaccinate. Conform celui mai recent raport tehnic de informare, datele de sănătate publică arată că 2,0 la sută dintre persoanele vaccinate (84 din 4.087) care au dat rezultate pozitive pentru varianta Delta au fost internate în spital (inclusiv cele testate la intrarea în spital din orice alt motiv) comparativ cu 1,48 procentul persoanelor nevaccinate (527 din 35.521). Datele actuale sunt în concordanță cu datele publicate săptămâna trecută de agenția de sănătate publică din Anglia, care au arătat, de asemenea, o rată de deces de șase ori mai mare în rândul celor complet vaccinați decât cei nevaccinați și o rată a internării în spital de 2,3% dintre cei complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni mai devreme, comparativ cu doar 1,2% dintre cei nevaccinați.
    Acest lucru amintește de fenomenul ADE (anticorpi dependenți de anticorpi) care a fost observat pentru alte vaccinuri și care a fost exprimat ca un punct de îngrijorare în rândul multor oameni de știință pentru vaccinurile COVID, a declarat Stephanie Seneff, cercetător principal la Massachusetts Institute of Technology Laboratorul de Informatică și Inteligență Artificială pentru LifeSiteNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.