Ultima actualizare: ieri, 18:14

Locale

Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională. Va lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri

Executivul aprobat, miercuri, OUG pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale, anunță Ministerul Mediului. Tanczos Barna spune că măsura a fost luată pentru obținerea unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri.

„Această măsură vine ca urmare a evoluției continue a activităților în domeniul silvic, în vederea obținerii unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru întărirea capacității de control și monitorizarea fondului forestier”, a subliniat ministrul Barna Tanczos.

Garda Forestieră Națională este instituţie publică ce va funcţiona ca structură de specialitate a administraţiei publice centrale care răspunde de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat și se va afla în subordinea autorităţii publice centrale pentru silvicultură.

Principalele atribuții ale Gărzii Forestiere Naționale constau în:

• coordonarea activității gărzilor forestiere;
• avizarea propunerilor de acte normative emise de gărzile forestiere;
• controlarea aplicării regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara fondului forestier național;
• controlarea aplicării regimului cinegetic în fondul cinegetic național;
• controlarea trasabilității materialelor lemnoase, conform prevederilor legale în vigoare;
• realizarea de sinteze și analize de risc privind fondul forestier național și fondul cinegetic.

Sursa: Digi24

6 comentarii

  1. Garcea Răspunde

    Un nou Don Quijote care va lupta cu morile de vant, degeaba, si vor avea salarii nesimtite.

  2. ... Răspunde

    Sper ca și ăștia vor avea dreptul la pensie specială și la pensionare cât mai timpurie. Că e mare stresul mon chére!
    Noi în țara asta avem legi destule. Degeaba înființăm organe dacă nu suntem în stare să aplicăm nici cea mai simplă lege. În cazul ăsta cu tăierea lemenelor ilegal existăî un risc ridicat de a da peste niște figuri prea bine cunoscute din alte părți. Și atunci să vezi trageri de sfori și telefoane!?!? Sincer nu-i văd utilitatea.

  3. Satmarean Răspunde

    E prea mare mafia lemnului în țara noastră, implicații foarte mari de sus și e foarte greu de oprit. Mare păcat că se distrug pădurile din țara asta !!!

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Utilitate zero barat.
    Lemnele din padurile tarii nu se fura.
    Se taie sub directa coordonare si supraveghere a angajatilor silvici.
    Sint doar functii platite cu bani multi, pentru rezistaci, ca doar de-aia i-a pus poporul roman la conducerea tarii !

  5. Puturoasa Răspunde

    Am fost in weekend spre varful Mic la Vama/Baile Puturoasa. Ultimele 1000 de m din drumul forestier care conduce spre varful Mic era plin de stive de lemne pe ambele parti al drumului si doar boscheti unde ar trebui sa fie padure pana vezi cu ochii….copacii asteptau peridocul. Dar erau prin zona si microbuze si carute….se fura ca incodru…. :(((

  6. Flo Răspunde

    Confirm furtul lemnelor pe Valea Puturoasa. Am stat in timpul săptămânii cu cortul și veneau cu jeepuri micuțe volan pe dreapta, neînmatriculate Urcau in pădure și aduceau lemne in interiorul mașinii , practic mașinile erau burdușite de lemne , aveau și pe scaunul pasagerului din fata. Am numărat aproximativ 8 mașini care au făcut 2/3 ture intr-o zi. Cred ca fără “ajutorul” pădurarului nu Este posibil. Cât va mai dura furtul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.