PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Diana Veress, eleva de 10 a județului Satu Mare! Singura ce a obținut nota maximă la Bacalaureat

O elevă de la Colegiul Național Ioan Slavici din municipiul Satu Mare este singura elevă din județ ce a obținut media zece la examenul de Bacalaureat. Diana Veress a învățat pe parcursul întregului an, iar în ultima lună, cea de dinainte de examen, doar a repetat, spune ea.

Tânăra este cunoscută ca fiind o elevă harnică, serioasă și silitoare, iar atât profesorii, cât și familia fetei se mândresc cu rezultatele pe care le-a obținut în urma muncii sale. Cu toate că a învățat, la fel ca pentru toți ceilalți elevi, examenul de Bacalaureat a venit la pachet cu foarte multe emoții.

„Am avut mari emotii, deoarece chiar dacă eram convinsă că am rezolvat totul corect, mă speria gândul că s-ar putea după contestația de la română să-mi scadă din nota obținută inițial. Mă așteptam la istorie, fiind olimpică, și la geografie, să obțin nota maximă, dar la română, chiar dacă eram sigură că nu am nici o greșeală de conținut, a fost o surpriză foarte placută pentru mine. M-am pregătit pentru Bacalaureat pe tot parcursul anului, iar înainte cu o lună doar am repetat tot la fiecare materie. Îmi doresc mult să urmez Factulatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca”, a spus Diana Veress pentru PortalSM

Cu toate că rezultatele ei ar fi putut-o duce peste hotare, Diana a hotărât să rămână în România pentru că își dorește o schimbare în bine pentru țara în care a crescut.

„Îmi doresc mult prima dată să intru la Facultatea de Drept din Cluj, iar apoi să am o carieră stralucită de procuror. Am ales să rămân în România deoarece vreau să fiu o schimbare în bine pentru țara noastră, și aici mă regasesc”, a mai spus Diana.