Ultima actualizare: azi, 11:46
inghetata
Locale

Peste 1.800 de îngheţate retrase din magazinele sătmărene. Pot cauza probleme cardiace sau cancerigene

Peste 1.800 de îngheţate au fost retrase din supermarketurile şi din magazinele din judeţul Satu Mare. Este vorba despre loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers care au depăşită cantitatea de oxid de etilenă, iar consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare sau cancerigene.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  Satu Mare au desfăşurat în această săptămână mai multe acţiuni şi au retras de pe piaţă mai multe sortimente de înghețată.

“Alerta a fost declanșată datorită prezenței Oxidului de Etilenă, care a fost pus în evidență într-un aditiv folosit în procesul de producție al înghețatei. Până la această oră la nivelul județului au fost retrase de la comercializare, un număr de  încă 1.806 bucăți înghețată, cu sortimentație diferită”, arată DSVSA Satu Mare.

Numeroase loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piața din România din cauza oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE, a anunțat sâmbătă Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Lista întreagă a produselor cu probleme o puteţi consulta aici.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

8 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Mare minune mare !!! Se poate??? Măcar am aflat produsul cu pricina!!! Că de obicei se dă o “știre” de genul în Europa pe dreapta de la un producător s-a retras un anume produs. Dar să stăm liniștiți eu veghează. Iar cine a consumat deja produsul (în cazul de față pot fi foarte mulți, produs bine cunoscut și e foarte cald) deci atunci de acel consumator probabil le pare rău. Cum rămâne cu etichetarea falsă?

  2. 696 Răspunde

    Care esti mai ? altu ,golf sau 3 puncte ? vad ca ai ajuns mare ecologist . Nick ul asta era al meu ,vad ca te intinzi pe rupte.

    • Saniutza Răspunde

      Pai el nu consuma inghetata , are diabet …

      • Saniutza Răspunde

        Eu am ramas la vodkutza mea. Ca e facuta din pufoaica. Are o izma inegalabila.

    • ecologist Răspunde

      Păi nu era. Era al meu. Poate l-ai folosit și tu. Încă nu a zis nimeni să te tratezi? Sau vrei să deturnezi comentariile că ai primit și bani în acest scop de la careva producător de rahat pe băț absolut nesănătos? Se prea poate. Du-te și te culcă.

  3. Lol Răspunde

    Loool “voucher” hahaah, cat de ilegală e chestia asta?

  4. H&R Răspunde

    D’apoi nu ma’ este covid? Se mai imbolnavesc oamenii si de altceva?

  5. ... Răspunde

    @H&R. Aici nu e vorba de boală. E vorba de inconștiență și de maximalizarea profitului pe seama sănătății consumatorului. Avem niște produse pe rafturi (marea majoritate) care dacă am vedea cum se fac nici la câine nu ai da drept “mâncare”. Apoi peste ani te miri că apar “beneficiile” consumului îndelungat de porcării. Acum vedem și noi cum “veghează” asupra binelui comun instituțiile abilitate. Așa am ajuns și în pandemia asta după ce 3-4 luni de zile s-au tot gândit ce e de făcut. Până atunci tot chinezul a “vizitat” și a transportat peste tot virusul. Antarctica a scăpat dar nici acolo nu de tot. Inclusiv acolo au fost cazuri printre cercetători! Bătaie de joc peste tot pe banii noștri! Iar dacă te revolți imediat vine replica cum că să stăm liniștiți că acum remediază problema. Așa e și cu covidul. De un an jumate tot recuperăm. Doar că la final cred că nimic nu va mai rămâne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.