PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Alu Menziken construiește hale noi la Medieșu Aurit. Peste 100 de locuri de muncă

Compania Alu Menziken construiește două hale noi în comuna Medieșu Aurit din județul Satu Mare, în aceeași zonă cu halele existente. Mai exact, Universal Alloy Corporation Europe SRL, membră a Grupului Montana Aerospace AG alături de Alu Menziken SRL, au dezvoltat un proiect de investiție într-o facilitate de extrudare a aluminiului pentru fabricarea de componente în domeniul construcției de avioane, în imediata vecinătate a actualei fabrici din Medieșu-Aurit.

Prefectul Altfatter Tamás a avut o întâlnire în primăvara acestui an cu conducerea companiei și cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, pentru a se agrea un calendar de reglementare a obiectivului în acord cu strategia de investiție și cu respectarea tuturor prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

Proiectul reprezintă o investiție de peste 30 milioane de euro, care alături de fabrica de turnare a aluminiului aflată deja în funcțiune, aduce județului Satu Mare 120 de noi locuri de muncă, investiție susținută de Guvernul României printr-o schemă de ajutor de stat.

Pod între Potău şi Cărăşeu

Pentru a facilita găsirea forţei de muncă, Primăria din Medieşu Aurit urmează să construiască un pod peste Someș între Potău și Cărășeu, deschizându-se astfel oportunităţi noi de muncă pentru cei din zona Codrului.

Fabrica a fost inaugurată marţi, 13 noiembrie 2018. Investiţia totală este de 55 milioane euro, din care 20 de milioane reprezintă contribuţia Guvernului României.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).