Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Alu Menziken construiește hale noi la Medieșu Aurit. Peste 100 de locuri de muncă

Compania Alu Menziken construiește două hale noi în comuna Medieșu Aurit din județul Satu Mare, în aceeași zonă cu halele existente. Mai exact, Universal Alloy Corporation Europe SRL, membră a Grupului Montana Aerospace AG alături de Alu Menziken SRL, au dezvoltat un proiect de investiție într-o facilitate de extrudare a aluminiului pentru fabricarea de componente în domeniul construcției de avioane, în imediata vecinătate a actualei fabrici din Medieșu-Aurit.

Prefectul Altfatter Tamás a avut o întâlnire în primăvara acestui an cu conducerea companiei și cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, pentru a se agrea un calendar de reglementare a obiectivului în acord cu strategia de investiție și cu respectarea tuturor prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

Proiectul reprezintă o investiție de peste 30 milioane de euro, care alături de fabrica de turnare a aluminiului aflată deja în funcțiune, aduce județului Satu Mare 120 de noi locuri de muncă, investiție susținută de Guvernul României printr-o schemă de ajutor de stat.

Pod între Potău şi Cărăşeu

Pentru a facilita găsirea forţei de muncă, Primăria din Medieşu Aurit urmează să construiască un pod peste Someș între Potău și Cărășeu, deschizându-se astfel oportunităţi noi de muncă pentru cei din zona Codrului.

Fabrica a fost inaugurată marţi, 13 noiembrie 2018. Investiţia totală este de 55 milioane euro, din care 20 de milioane reprezintă contribuţia Guvernului României.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

 

33 comentarii

  1. Muncitor Răspunde

    La ce salar? Cit ofera salar?

    • Investitor Răspunde

      Oferim 1.000 -1.200 e brut. Depuneți cv la sediul societății din loc. Medieșu Aurit. Mulțumim. Vă așteptăm zilnic între orele 08.00-16.00.

      • Fasx Răspunde

        Așa este, dar trebuie să fii calificat, inginer, proiectant, cercetător, medic veterinar.

      • Muncitor Răspunde

        @Investitor: Adica un salar net intre 2800 si 3500 lei. Nu e rau!
        Ce calificare trebuie sa am?
        Multumesc!

  2. Altu Răspunde

    În țara asta de rahat tot timpul victimele sunt vinovate. Violatorii scapă nepedepsiți, să vedeți câți ani va primi, pedeapsa că nu s- a lăsat.Judecatori corupți, uneltele politicienilor

  3. +++ Răspunde

    În Satu Mare așteptăm de decenii să se facă un pod. Cu proiecte peste proiecte de milioane, iar o primărie ruptă-nu cur deja are bani să facă pod peste Someș. Și nici măcar nu-l face pentru comună, ci tot pentru ăia care au mai primit ajutor de 20 de milioane de euro să-și facă firmă în România.
    Dacă ar plăti bine muncitorii, unii ar trece Someșul prin apă 😀.

    • trei Răspunde

      Bun comentariu.

    • Matei Răspunde

      @+++: Podul despre care vorbesti este finantat de guvern, cofinantarea orasului Seini este de doar 10% din valoarea de aproape 4 milioane de lei, adica in jur de 400.000 de lei sau 80.000 de euro! Despre ce vorbesti?

      • un cunoscător Răspunde

        Vorbește dragul meu de podul proiectat peste Someș la Culciu-Cărășeu. Bea o cafea repede și trezește-te!

  4. Garuboz Răspunde

    Nu va intrebati de ce nu fac la ei in tara aceste turnatorii (astea sant fabricile de la Medies) , pentru ca sant foarte poluante si nu primesc avize.Peste cativa ani o sa se vada consecintele in zona.Asa ca nu va bucurati .Turnatoriile de aluminiu sant extrem de nocive oameni buni!

    • Unu' Răspunde

      Serios? Și despre ce poluanți vorbim?
      Care este cel mai mare poluant și cu cât se depășește maximele admise?
      Că dacă mă iau după afirmația ta, ai făcut ceva studii și măsurători și vorbești în cunoștință de cauză!?!
      Sau ești doar o dronă care copiază texte de pe feisbuk, le înflorește și le postează aiurea?!?

      • doi Răspunde

        În loc să mănânci maro fă o căutare rapidă pe goagăl ce și cum e cu aluminiul. Analize nu știu cine face și pun pariu că dacă mergi la ei îți vor demonstra cu acte și analize că sunt ca o farmacie. De aia dau sporuri că sunt farmacie, mă gândesc? Așa este când clientul plătește și clientul trebuie mulțumit. Tot așa se făceau și studii pentru plumbul din carburanți (teraetil de plumb) sau referitor la azbest în anii 60-70. Sau înainte de astea cu DDT în anii 50. Că ar fi de fapt inofensive pentru om. Rezultatul știi și tu. Efectele sunt foarte neplăcute, dureroase și mai important ireversibile. De aia vin băieții la noi că probabil în altă parte ar fi călăriți altfel de autorități. Plus că au primit subvenții de la stat și practic numai cu subvenția inițială și-au scos pârleala. Nu mă înțelege greșit. Mă bucur că au venit și au creat locuri de muncă într-o zonă geografică descoperită dar mă bucuram mai mult dacă era ceva mai light.
        În paranteză suedezii, francezii ori nemții și-au cam desființat fabricile de ciment din țară cam prin anii 70 din cauza ecologiștilor. Frumos le-au mutat în țările din lumea în a treia, în speță în Africa mai ales. Că doară tot Sahara e un praf mare! Ce mai contează o lopată de praf în plus!?!?
        Caută unu’ pe net despre efectele aluminiul și citește atent. Apoi vorbim.

        • Unu' Răspunde

          Pentru tine, singura întrebuințare a aluminiului este să-ți confecționezi un coif care să te protejeze împotriva “la radiațiile” 5G!

          • doi

            Fă un efort minim și citește. Ignorarea unui aspect nu înseamnă că acel lucru nu există. Înseamnă doar că ești prost ori naiv peste măsură. Să știi că nu e de glumit. Treaba ta. Dar dacă nu te documentezi cum crezi că te poți pronunța unui lucru? Să-ți dau un exemplu? Mai ții minte iazul cu cianură de la Bozânta care s-a rupt în 2000? Ce spuneau studiile și autoritățile, ce crezi? Cât e de sigur? Crezi că îi interesează pe careva acolo sus dacă totuși se adeverește ceva? Spor la lucrat la bandă. Din ce scrii eu am impresia că tu te-ai expus peste limită deja. R.I.P pentru tine.

  5. Om Răspunde

    1000 , 1200 brut ?? Da ce salar ii asta??? Pfaiii. Nesimtiti.

    • Cocojambo Răspunde

      De sclav. Și mă gândesc că vor și mii de mulțămiri pentru asta. Pe scurt merge omul să lucre ca să nu stea acasă. Eventual mai bea și o cafea acolo. Întrebarea este dacă omul lucră la ei și își strică ireversibil sănătatea ce se va alege de respectivul peste câțiva ani? Știu-știu, imediat apare careva care va dori să-mi demonstreze că nu am dreptate și că e cel mai curat loc de muncă din lume. Pe această cale îi transmit să nu se obosească.

      • mmm Răspunde

        @Cocojambo: Salar net intre 2800 si 3500 lei nu e bun? Ala e salar de sclavi? Poate tie iti da psd mai mult pentru lipit afise!

        • Cocojambo Răspunde

          Aia face haștaghiștii usere, psd e cam pârlit acum. Nu-mi dă mie nimeni nimic și nici nu aș accepta. În mod interesant toate autoritățile și aast indiferent de partid se dau pe spate când e vorba de investitorul strategic din zonă. Mai demult aveam oe italianul de la vopsitoria de textile de pe Hasdeu. Cum a fost prins în offsaid din două mișcări a dispărut. Atunci s-a aflat că mișculația era mișcată de ceva AF din peninsulă, plus ceva treburi mai puțin ortodoxe. Bine că nu le-am aflat atunci, dorm mai liniștit.

          • Unu'

            Cocjumbo, diferența între un parvenit italian, fost oier ajuns mare patron de firmă de confecțiiși oricare multinațională care vine în republica bananieră românistan, este enormă!
            Unul venea, prelua pe bani mărunți foste grajduri de CAP și le transforma în hale de producție, celălalt vine și investește zeci sau sute de milioane de euro și crează locuri de muncă curate și bine plătite!
            Cei care au de suferit acum de pe urma multinaționalelor sunt doar foștii patronași care obișnuiau să-și plătească slugile cu salariul minim pe economie și le exploatau la maxim, de multe ori fără a le angaja cu forme legale! și fără a beneficia de concedii de odihnă!!
            Cunosc mai multe persoane care au lucrat în asemenea condiții, în frig iarna și călduri insuportabile vara, fără apă, cu wc-uri improvizate, iar azi sunt colegi cu mine într-o uzină modernă, cu temperatura aerului constantă pe tot parcursul anului, cu vestiare separate pe sexe, prevăzute cu dușuri, cu cantină spațioasă, cu chioșc cu prețuri acceptabile, cu loc de fumat organizat, cu salarii în jurul mediei salariale pe economie, cu zile de concediu plătite … și multe altele!
            Am unele colege care trebuie să lucreze și la vârste trecute de vârsta de pensionare, deoarece au luat țeapă de la câte un italian de pe la una din multele firme fantomă apărute la sfârșitul anilor ’90, care nu le-a plătit contribuțiile sociale, iar acum au vechime în muncă mai mică!
            Înainte eram sclavul patronului, deși eram inginer eu trebuia să mă ocup de toate prostiile pentru care el nu voia să angajeze un om! Nu m-aș mai întoarce la privat român nici mort!
            La fel și cu magazinele: intri în magazinul de cartier și nu ai voie să îți alegi marfa pe care o vrei tu, ci trebuie să accepți ceea ce vrea patronul sau vânzătoarea să-ți vândă, că lui toată marfa îi e de vânzare, dar la supermarket iau exact ceea ce vreau și cât vreau eu, nu cât vrea vânzătoarea!

          • Unu'

            Singurul lucru ce nu-mi place în toată treaba asta sunt vestiarele separate pe sexe!
            Nu știu de ce confund turnătoria de aluminiu cu Zollner? Voi nu știți?

          • Pixulescu

            Sau poate la Drexi, Conti, Electrolux, Woco, sau Schlemmer si multe alte locuri de munca curate si civilizate!
            Sigur nu la privat roman!

    • H&R Răspunde

      1000-1200 € brut ma gandesc.

    • mmm Răspunde

      @Om: Salar net intre 2800 si 3500 lei nu e bun?

  6. Garuboz Răspunde

    @Unu’ Nu am facut nici studii si nici masuratori dar am facut scoala si stiu ce s-e intampla intr-o turnatorie de aluminiu.Apropo nu am feisbuk si nu o s-a intru in polemica cu tine pe tema asta copilas.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Garuboz, sunt aici unii care și acum după 30 de ani citesc doar ce li se dă voie. E foarte trist. De aia arată țara cum arată și de aia e și cu pandemia asta. Pentru că unii “veghează” dar nu pentru binele comun. Foarte mulți au scutire de la medic împotriva gândirii individuale. Și ce se bucură de asta proprietarii de sclavi moderni!

    • Unu' Răspunde

      Stimabile, în sătmar avem turnătorie de aluminiu de mintenaș 100 de ani, dacă nu mai bine! Alea erau toxice datorită tehnologiilor folosite!
      La Menziken se topește aluminiul cu plasmă în atmosferă protejată, se injectează în matrițe și tot procesul este perfect controlat, piesa ia contact cu atmosfera normală când este răcit suficient de mult!
      Au trecut alea vremuri când doi oameni topeau aluminiul la flacără de gaz și-l turnau în matrițe din nisip presat!
      Am prieteni care lucrează la respectiva fabrică și mi-au spus cât de sigure și moderne sunt instalațiile, practic sunt topul tehnologiei din domeniu!
      Eu zic să te mai informezi puțin înainte de a arunca niște afirmații aberante!
      Dacă tu ai o problemă cu tehnologia, retrage-te în ceva schit departe de lume înconjurat de natură, vorba aia> “în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea …”!

      • @Unu' Răspunde

        Ești naiv. Dar ești bun de pus la bandă. Felicitări! Din ăștia are nevoie țara, cât mai mulți!

  7. Pupãzãu Răspunde

    Salariu. V-ati strans toti analfabatii aici ca betivii de la schimbul 2 la birtul din colt. De asta lucrati pe bani de sclavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.