PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Dezastrul făcut de boschetarii din Satu Mare. Mizerie şi înjurături

Boschetarii din Satu Mare sunt indiferenţi faţă de măsurile luate de autorităţi împotriva lor. Degeaba agenţii Poliţiei Locale îi ridică zilnic din centru, îi amendează şi îi trimite spre locuinţe aceştia revin imediat. Un astfel de caz s-a petrecut şi sâmbătă, când o gaşcă de boschetari s-a aşezat pe o bancă din centrul oraşului.

Oamenii au început să vorbească cu voce tare, să mănânce seminţe, să arunce pe jos mizerii. Ba mai mult, i-au şi înjurat pe cei care le-au atras atenţia că nu procedează corect.

În luna iulie, polițiștii locali au aplicat 115 amenzi persoanelor care cerșeau ori vagabondau prin zone intens circulate în stare de ebrietate, dormeau pe bănci și pe spațiul verde. Acestea au fost îndrumate la Adăpostul de Noapte (pentru cei care au domiciliul pe raza municipiului Satu Mare), ori spre localitățile de domiciliu.

În evidențele Poliției Locale Satu Mare figurează un număr de 109 cerșetori și/sau persoane fără adăpost. Locațiile cele mai des frecventate de aceste persoane sunt P-ța Libertății, Str Prahovei, Parcare Kaufland, Parc V. Lucaciu, I.C. Brătianu, Str. Decebal, Parc Brândușa, Str. Careiului.

Acțiunile de combatere a cerșetoriei vor continua, anunță Primăria Satu Mare.