Parlamentarii vor radare vizibile! Sătmăreanul Cosmin Andreica: „Poliţiştii vor avea un rol de bibelou”. Unii parlamentari vor ca radarele să fie amplasate vizibil și, eventual, anunțate prin indicatoare de avertizare, cu toate că România este fruntașă la numărul de morți în accidente rutiere.
O parte dintre parlamentarii români au depus un proiect prin care cer ca radarele să fie amplasate în maşini incriptionate poziţionate vizibil şi eventual anunţate, prin indicatoare de avertizare. Mulţi, dintre iniţiatori au primit amenzi pentru depăşirea vitezei sau chiar au rămas fără permis, potrivit ProTV.
Sătmăreanul Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: “Practic, poliţiştii rutieri vor avea un rol de bibelou pe marginea drumului în condiţiile în care vor putea folosi doar radare pe maşini inscripţionate. Acest lucru le va diminua mult posibilitatea de a verifica modul de respectare a vitezei pe drumurile publice”.
În România, la un million de locuitori, 96 mor, în medie, pe şosele. Cu toate acestea, aleşii aduc iar în dezbatere o lege care a mai fost contestată şi care părea uitată. 20 de parlamentari de la toate formaţiunile vor ca radarele să fie amplasate doar în maşini inscripţionate şi poziţionate vizibil, eventual semnalizate din timp cu indicatoare de avertizare.
Marian Mina, deputat PSD: “Lor li se dă plan, luaţi 20 de premise şi dați 700 de amezni. Nu! Faceţi, mă, şi prevenţie! Vreau să văd că explică, nu stă numai la pândă, nu stau decât la pândă şi eu am greşit şi mi-a fost luat permisul din cauza vitezei – de câte ori? – cred că de două ori”.
Florin Roman, deputat PNL: “Poliţiştii susţin că dintre cei 20 de semnatari ai proiectului, nouă au primit amenzi – Doamnă, eu nu intru în jocul ăsta. Eu sunt sigur că şi poliţiştii au fost amendaţi”.
În 2018, parlamentul a mai votat o lege prin care era interzisă amplasarea radarelor nesemnalizate, dar Curtea Constituţională a respins proiectul. În toată ţara sunt cel mult 50 de aparate radar ce pot fi amplasate pe maşini. Şi dacă ar functionta toate simultan, acestea ar acoperi doar 2% din drumurile naţionale.
Radare mobile , in masini civile . Cat mai repede cu putinta
Și private!😉
CORECT!
Eu cred ca nu sunteti cu totul. Daca la astia le dai si mai multe beneficii sa vezi pe urma! Radarul se plaseaza preventiv, nu intre boscheti, nu in statii de bus, nu in traficul aglomerat pe 1 sens etc.
Ma mai lasati cu astea.
Sa fie in masina de politie, sa fie in locurile problema , sa fie corecti.
Oricum ideea ar fi ca omul să încetinească, nu? Astfel nu ar mai fi atâtea accidente. Nu asta ar trebui să vă fie prioritatea? Eu din ce zice polimilitzistul înțeleg cam așa :”Și noi acuma cum vom mai da amenzi?”
După ce că de zeci de ani nu faceți nimic pe parte de prevenție!
Atenție, am permis din 1992 și nu am amenzi. Deci se poate. Dar nici nu merg cu 80-100 km/h prin oraș cum fac mulți. Drept concluzie am timp și loc de o frână dacă trebuie. Și au fost cazuri.
Ai dreptate! Și eu am permis din 1992 și am primit doar un avertisment pentru că am uitat să pornesc faza scurtă pe un drum național.
ai condus 100 km in total
Din păcate cam toate locurile sunt cu problemă deja. Nu te poți simți în siguranță pe nici un metru de șosea.
Doar in România și in Ucraina se sta cu radarul ascunși!in nici o țara civilizata nu stau la panda sa vâneze amenzi!te avertizează cu cel puțin 1km ca urmează zona cu radar!si dacă ești chiar prost o musti, la noi încă se sta la panda,miliție ce mai
Puteti sa marcati linistit zona in care este amplasat radarul.Dupa max.10 minute toti soferii din zona sint avertizati prin statii CB despre eveniment.Vezi TIR-istul ca tine viteza maxim admisa pe portiunea de drum , inseamna ca acolo este “ceva”.Daca goneste , poti sa gonesti si tu dupa el.Asta in cazul in care nu ai si tu statie la bord.
Vad din comentarii ca unii au tema :,,cum ne ferim de radar” ori tema e alta : ,,ce ma determina sa am constant o viteza legala?”. Raspunsul e clar :teama permanenta de amenda. Comentariile arata tocmai contrariul, omul trebuie f—t ca altfel nu pricepe. Unii nu pricep oricum.
În țările vest europene este infrastructură și mai vezi echipaje pe autostradă. Acolo este efectiv traficul mai intens. Plus ca legea este respectată dincolo de granițele noastre. La noi legea junglei. O respecta doar proștii. Cei “destepti” își fac propriile legi. Democrație prost înțeleasă! Numai drepturi, obligații ioc.
….. și culmea tocmai aceea se comportă ca niște jmekeri care își duc traiul de ani buni în afară! Dar nu se lipește nimic de ei. Sau prea puțin.
Ati auzit voi de contestare de amenzi in afara?
Da, măi, dar acolo legile sunt clare, iar polițiștii suntcompetenti,nu ca La noi!
Dar la noi ce nu-i clar? Limitele de viteză? Mintea oamenilor nu-i clară.