Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

LISTA țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ungaria a intrat în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat vineri lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pcoduri dculori. Ungaria a intrat în zona galbenă, în vreme ce Olanda și Federația Rusă au intrat în zona roșie ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid-19.

În zona roșie au intrat:

  • Olanda, Federația Rusă, Insulele Feroe si Guernsey

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana

În zona verde au intrat:

  • Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

LISTA completă AICI.

10 comentarii

  1. Alain Dalton Răspunde

    Italia a stat mereu in verde. Bravo lor…au putini pozitivi poate pt. ca sunt peste 80% vaccinati, sau poate pt. ca se protejeaza mereu, chiar daca nu sunt obligati.
    Vazand cum creste pozitivii si in alte tari super vaccinate, atunci s-ar putea sa fie varianta a doua.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Nu te-ai gândit totuși că în țările cu mulți vaccinați toți se plimbă cu hârtia lor cu QR și nu se mai testează? Drept urmare oficial au puține cazuri ?

      • Jolta Răspunde

        În țări dezvoltate civilizate nici tu trebuie să te testez fiindcă se poate afla și din concentrația din apă reziduală.

        • ecologist Răspunde

          Se poate și la noi. Sunt probe zilnice de ape reziduale și se cam păstrează ca probă martor. Dar ca să vezi încă nu am auzit că s-ar face și la noi! În mod interesant la 11 km vest se face. Am putea chiar identifica retroactiv când apare virusul prima dată în ape reziduale. Ungurii așa urmăresc oande ie că verifică prezența virusului în apa uzată. Cum crește știu că vine o creștere de cazuri. Dar ei s-au pregătit din timp noi numai să dăm vina unii pe alții știm să facem. Important e vă toți potențialii viruskeeperi au intrat cum au vrut în țară vara. Așa s-a infectat probabil și preotul de la Bixad. Oare își dă seama respectivul ce a făcut? Mă îndoiesc,

      • Alain Dalton Răspunde

        Sunt persoane care posteaza cate ceva documentat.
        In ultimele 24 h in RO s-au facut cca. 66.000 teste.
        In Italia tot in acest interval s-au facut 570.000 teste.
        Fa o socoteala si vezi care se testeaza mai putin….multi credeti ca si alte tari sunt boschetari ca noi.

  2. Pap Remus Răspunde

    Și în Ungaria așa verifică concentrația de viruși covid…… Ia probă din apă reziduală , de acolo verifică cât e concentratia de microbiologie.

  3. H&R Răspunde

    In RO nu ai cum sa faci testari din concentratia de apa reziduala, ca multe case, sau o foarte mare parte, au wc-ul in fundul gradinii. Chiar si la scoli/gradinite etc.

    • Pap Remus Răspunde

      România nu este și nici nu o să fie o țară civilizată și curată…. NICIODATĂ ¡¡!!!!!!!!!!!!!

  4. ecologist Răspunde

    Ce mă pune în schimb pe gânduri e că nici după aoroape doi ani de pandemie nu au fost întreprinse măsuri de nici un fel pentru colectarea selectivă a măștilor folosite și nici nu văd ca cineva să se ocupe de asta. Pe de o parte se descompun foarte greu pe de altă parte intră în categoria biohazard waste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.