PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul Radu Panait: „Fără pic de rușine, PNL a ajuns să aplaude PSD, și invers”

Deputatul USR Radu Panait a avut o reacție dură după învestirea Guvernului Ciucă. El a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la coaliția PNL-PSD-UDMR despre a căror membri spune că îi recomandă doar vechimea politică, nicidecum competențele profesionale.

Redăm integral mesajul deputatului Radu Panait:

Azi, am văzut cum fără pic de rușine PNL a ajuns să aplaude PSD, și invers. E un moment trist pentru noi toți, pentru că România azi face mulți pași în spate. În urmă cu aproape un an, vechea guvernare PNL-USR-UDMR și-a asumat un program de guvernare axat pe reforme. Azi, coaliția PNL-PSD-UDMR vine sub denumirea de ”Coaliția Națională pentru România”, cu un program de guvernare axat pe nevoile lor personale cum ar fi PENSIILE SPECIALE ale PRIMARILOR, cu toate că în campania electorală am auzit cu toții cum PNL promitea eliminarea lor.
Guvernul învestit azi e format în mare parte din oameni pe care îi recomandă doar vechimea politică, nicidecum competențele profesionale. În fruntea Ministerului Finanțelor, minister cheie pentru buna dezvoltare a țării noastre, îl avem pe Adrian Câciu, care în ultimii 20 de ani s-a perindat de la o instituție la alta a statului. La digitalizare îl avem pe domnul Florin Roman, licențiat în Științe Economice și fără niciun curs măcar în domeniul digital. De Sorin Grindeanu, actualmente ministrul Transporturilor ar fi multe de zis, dar mă rezum la a aminti faptul că el este omul care în 2018 ne-a scos pe noi toți în stradă pentru încercarea sa de a legifera hoția. Lista ar putea continua, dar prefer să mă opresc aici deoarece cele trei exemple sunt mai mult decât reprezentative pentru guvernul care acum ne conduce țara.
Programul de guvernare este o glumă. PNL-PSD-UDMR ne vorbește de măriri salariale, dar nu și despre investițiile și reformele de care atâta nevoie România. În 2020 PNL a câștigat votul românilor prin atacurile continue la adresa PSD, în timp ce PSD a câștigat voturi prin mizeriile aruncate la adresa PNL. O mișcare tipică politicienilor meschini. Nimeni nu s-ar fi putut gândi măcar vreodată în decembrie 2020 că PSD va băga mâna în buzunarul PNL și că vor reveni cu ajutorul acestora să preia din nou puterea în România.
Din acest moment USR devine principalul Partid de opoziție. Noi rămânem consecvenți și nu ne batem joc de votul vostru! Începând de acum ne vom folosi de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a-i împiedica să ne îngroape țara!